Pregled bibliografske jedinice broj: 1250903
Snack proizvodi kao trgovačka roba – vrste, uvjeti čuvanja i prodaje
Snack proizvodi kao trgovačka roba – vrste, uvjeti čuvanja i prodaje, 2023., diplomski rad, preddiplomski, Vukovar
CROSBI ID: 1250903 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Snack proizvodi kao trgovačka roba – vrste, uvjeti
čuvanja i prodaje
(Snack products as merchandise - types, storage and
sales conditions)
Autori
Bektić, Elvir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Mjesto
Vukovar
Datum
09.01
Godina
2023
Stranica
19
Mentor
Jozinović, Antun
Ključne riječi
prehrana ; proizvodnja ; pakiranje ; prodaja ; snack proizvod
(nutrition ; production ; packaging ; sale ; snack product)
Sažetak
Prehrambena industrija u današnje je doba iznimno važna jer je prehrana jedna od osnovnih potreba čovjeka. U okviru iste proizvode se i snack proizvodi, poznatiji kao grickalice. To su proizvodi koji najčešće nisu primarna potreba, ali su predmet impulzivne kupovine potrošača. Snack proizvodi obuhvaćaju razne proizvode na bazi krumpira, riže, orašastih plodova i sjemenki te voća i povrća, koji se određenim tehnološkim postupcima pretvaraju u grickalice. Tržište danas obiluje različitim vrstama snack proizvoda, a na proizvođačima je da prilagode svoje proizvode zahtjevima suvremenih potrošača. U novije je doba sve veći naglasak na zdravim snack proizvodima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek,
Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru
Profili:
Antun Jozinović
(mentor)