Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1249064

HACCP SUSTAV U PRERADI KOZICA


Vuković, Antonio
HACCP SUSTAV U PRERADI KOZICA, 2017., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split


CROSBI ID: 1249064 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
HACCP SUSTAV U PRERADI KOZICA
(HACCP IN SHRIMP PROCESSING)

Autori
Vuković, Antonio

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Sveučilišni odjel za studije mora

Mjesto
Split

Datum
15.02

Godina
2017

Stranica
52

Mentor
Šimat, Vida

Ključne riječi
HACCP ; analiza opasnosti ; mariniranje ; smrzavanje ; kozica
(HACCP ; hazard analysis ; marination ; freezing ; shrimp)

Sažetak
U ovom diplomskom radu analizirana je primjena i provedba HACCP plana za tehnološke procese smrzavanja i mariniranja kozice Parapenaeus longirostris (Lucas, 1846) u obrtu Centaurus u Splitu. Za provođenje HACCP sustava korišteno je 12 koraka koji sežu od formiranja HACCP tima pa sve do pohranjivanja spisa i dokumentacije. Svaki pojedini korak detaljno je opisan i obrađen. Cilj uvođenja HACCP sustava u prvom redu bila je analiza opasnosti i smanjenje rizika koje dva navedena proizvoda predstavljaju za potrošače. U sklopu rada analizirani su postojeći rizici i opasnosti koji se mogu pojaviti u radu s kozicom, poput bioloških, kemijskih i fizičkih opasnosti. Sastavljenim planom uspostavljen je učinkoviti sustav upravljanja i kontrole potencijalno rizičnih situacija, brza reakcija na iste te zdravstvena ispravnost i sigurnost hrane u cijelom lancu opskrbe, od ulova kozica do krajnjeg potrošača. Implementacija sastavljenog plana omogućila je da proces proizvodnje bude u skladu sa standardima, a opasnosti pod nadzorom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište u Splitu Sveučilišni odjel za studije mora

Profili:

Avatar Url Vida Šimat (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vuković, Antonio
HACCP SUSTAV U PRERADI KOZICA, 2017., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split
Vuković, A. (2017) 'HACCP SUSTAV U PRERADI KOZICA', diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vukovi\'{c}, Antonio}, year = {2017}, pages = {52}, keywords = {HACCP, analiza opasnosti, mariniranje, smrzavanje, kozica}, title = {HACCP SUSTAV U PRERADI KOZICA}, keyword = {HACCP, analiza opasnosti, mariniranje, smrzavanje, kozica}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vukovi\'{c}, Antonio}, year = {2017}, pages = {52}, keywords = {HACCP, hazard analysis, marination, freezing, shrimp}, title = {HACCP IN SHRIMP PROCESSING}, keyword = {HACCP, hazard analysis, marination, freezing, shrimp}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font