Pregled bibliografske jedinice broj: 1248905
Utjecaj kakvoće (kontaminacije) vode na sigurnost hrane
Utjecaj kakvoće (kontaminacije) vode na sigurnost hrane // 15. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane
Opatija, Hrvatska, 2022. (pozvano predavanje, domaća recenzija, ostalo, stručni)
CROSBI ID: 1248905 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj kakvoće (kontaminacije) vode na sigurnost
hrane
(The effect of water quality (contamination) on food
safety)
Autori
Habuda-Stanić, Mirna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, ostalo, stručni
Skup
15. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 23.05.2022. - 25.05.2022
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
kvaliteta vode ; proizvodnja hrane ; sigurnost hrane
(water quality ; food production ; food safety)
Sažetak
U ovom radu opisan je utjecaj kvalitete vode na kvalitetu i sigurnost hrane. Voda se u industriji koristi u procesima pripreme hrane kao sirovina, kao sredstvo za prijenos topline ili kao sredstvo za održavanje higijene. Kako bi se osigurala sigurnost hrane, važno je da vodu koja sudjeluje u procesima pripreme hrane pripremiti i obraditi u skladu s nacionalnim sanitarnim standardima što prije svega podrazumijeva odsutnost patogenih mikroorganizama. Također treba pratiti i koncentracije pojedinih, a prije svega štetnih kemijskih i radioaktivnih tvari u navedenoj vrsti vode.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Mirna Habuda-Stanić
(autor)