Pregled bibliografske jedinice broj: 1247690
3D-Printanje hrane: Znanstvena fantastika ili realnost?
3D-Printanje hrane: Znanstvena fantastika ili realnost? // Festival Znanosti 2022
Varaždin, Hrvatska, 2022. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, ostalo)
CROSBI ID: 1247690 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
3D-Printanje hrane: Znanstvena fantastika ili
realnost?
(3D-printing food: Science fiction or reality?)
Autori
Putnik, Predrag ; Valjak, Filip ; Bebek Markovinović, Anica ; Bursać Kovačević, Danijela ;
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, ostalo
Skup
Festival Znanosti 2022
Mjesto i datum
Varaždin, Hrvatska, 02.05.2022. - 07.05.2022
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
3D printanje hrane ; funkcionalna hrana ; voćni sok ; HRZZ 3DSustJuice
(3D food print ; functional food ; fruit juice ; HRZZ 3DSustJuice)
Sažetak
Prof. dr.sc. Predrag Putnik, je istraživač rođen u Zagrebu, diplomirao je 2012. godine na Sveučilištu u Zagrebu, Biotehničke znanosti (Prehrambeno inženjerstvo). Ima istraživačko iskustvo u primijenjenom laboratorijskom radu, a dobitnik je dvostruke stipendije od dva ugledna sveučilišta u SAD-u. Na Sveučilištu u Connecticutu (University of Connecticut), stekao je znanja i vještine u epidemiologiji, statistici, molekularnom nutricionizmu, javnom zdravstvu i primijenjenim istraživanjima u dijabetesu te diplomirao na temi nutritivne epidemiologije. Formalno je osposobljen za znanstvenog recenzenta za statističku analizu i istraživačku metodologiju u području prehrambene tehnologije i nutricionizma. Bio je pozvani predavač na 2nd Food Chemistry conference koja je najveći simpozij takve vrste na svijetu. Primio je nagradu Tanner za koautorstvo najcitiranijeg rada objavljenog u Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety u 2018. godini (IF=12.81 2/144 Q1 Food Sci). U 2021. godini izabran kao visoko citirani istraživač rangiran u prvih 1% istraživača prema citatima za agronomske znanosti od strane Web of Science, Clarivate.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
UNIN--UNIN-BIOTEH-22-1-1 - JUICE3DTEC: Tehnologija preprekama za 3D tiskane sokove (JUICE3DTEC) (Putnik, Predrag, UNIN ) ( CroRIS)
IP-2019-04-2105 - Tehnologija preprekama i 3D printanje za okolišno prihvatljivu proizvodnju funkcionalnih voćnih sokova (3D-SustJuice) (Bursać Kovačević, Danijela, HRZZ - 2019-04) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb,
Sveučilište Sjever, Koprivnica
Profili:
Predrag Putnik
(autor)
Danijela Bursać Kovačević
(autor)
Anica Bebek Markovinović
(autor)
Filip Valjak
(autor)