Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1244270

Percepcija stanovnika grada Bamberga o turističkoj atraktivnosti hrvatske gastronomije


Buterin, Josipa
Percepcija stanovnika grada Bamberga o turističkoj atraktivnosti hrvatske gastronomije, 2016., diplomski rad, diplomski, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Zadar


CROSBI ID: 1244270 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Percepcija stanovnika grada Bamberga o turističkoj atraktivnosti hrvatske gastronomije
(Perception of population of the city Bamberg about attractiveness of Croatian gastronomy)

Autori
Buterin, Josipa

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Odjel za turizam i komunikacijske znanosti

Mjesto
Zadar

Datum
04.10

Godina
2016

Stranica
94

Mentor
Bunja, Đani ; Krpan, Tomislav

Ključne riječi
Gastronomski identitet ; kulinarstvo ; turizam ; različitost
(Gastronomic identity ; culinary ; tourism ; diversity)

Sažetak
Gastronomski identitet turističke destinacije postaje s godinama sve bitniji dio turističke ponude određene destinacije. Upravo zbog tog razloga postaje sve bitnije graditi turističku ponudu i u tom segmentu koji još uvijek nije na razini razvijenih turističkih destinacija kao što su Njemačka, Turska ili Italija u području gastronomije. Hrvatska ima mnoštvo nerazvijenih potencijala i raznolikosti koje bi mogla iskoristiti kao prednosti. Svaka od prije navedenih zona, jadranska, panonska ili dinarska imaju specifičnosti u spremanju raznih hrvatskih jela kao i specijalitet koji su karakteristični za određenu zonu. Upravo je to velika mogućnosti pri promociji u svijetu. Toliko mnogo raznolikosti na tako malom prostoru. Upravo iz tog razloga proveli smo istraživanje među građanima njemačkog grada Bamberga kako bismo utvrdili prepoznatljivost atraktivnih hrvatskih gastronomskih proizvoda. Zbog toga je iznimno bitna komunikacija između svih turističkih objekata, turističkih zajednica, malih poduzetnika i zaposlenika u turizmu kako bi se više uložilo u ovaj bitni segment hrvatskog turizma koji bi imalo velikog učinka na rast hrvatskog turizma u budućnosti. Suradnjom svih institucija koji su povezani sa turizmom i kulturnim aspektom destinacije može se stvoriti konkurentnost koja bi Hrvatsku izdvojila od ostalih kao zemlju velikih mogućnosti razvoja na malom prostoru u svim sferama uključujući i gastronomsku.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište u Zadru

Profili:

Avatar Url Đani Bunja (mentor)

Avatar Url Tomislav Krpan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Buterin, Josipa
Percepcija stanovnika grada Bamberga o turističkoj atraktivnosti hrvatske gastronomije, 2016., diplomski rad, diplomski, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Zadar
Buterin, J. (2016) 'Percepcija stanovnika grada Bamberga o turističkoj atraktivnosti hrvatske gastronomije', diplomski rad, diplomski, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Zadar.
@phdthesis{phdthesis, author = {Buterin, Josipa}, year = {2016}, pages = {94}, keywords = {Gastronomski identitet, kulinarstvo, turizam, razli\v{c}itost}, title = {Percepcija stanovnika grada Bamberga o turisti\v{c}koj atraktivnosti hrvatske gastronomije}, keyword = {Gastronomski identitet, kulinarstvo, turizam, razli\v{c}itost}, publisherplace = {Zadar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Buterin, Josipa}, year = {2016}, pages = {94}, keywords = {Gastronomic identity, culinary, tourism, diversity}, title = {Perception of population of the city Bamberg about attractiveness of Croatian gastronomy}, keyword = {Gastronomic identity, culinary, tourism, diversity}, publisherplace = {Zadar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font