Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1244261

Značaj gastronomije u turizmu otoka Paga


Sabalić, Ana
Značaj gastronomije u turizmu otoka Paga, 2019., diplomski rad, diplomski, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Zadar


CROSBI ID: 1244261 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Značaj gastronomije u turizmu otoka Paga
(Importance of gastronomy in the tourism of the island of Pag)

Autori
Sabalić, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Odjel za turizam i komunikacijske znanosti

Mjesto
Zadar

Datum
10.10

Godina
2019

Stranica
80

Mentor
Bunja, Đani

Ključne riječi
gastronomija ; otok Pag ; autohtoni proizvod ; razvoj turizma
(gastronomy ; island of Pag ; authentic product ; tourism development)

Sažetak
Tema diplomskog rada je Značaj gastronomije u turizmu otoka Paga. Cilj istraživanja ovoga rada je bio pronaći i utvrditi trenutačno stanje turizma na otoku Pagu te mogućnosti za okretanje i razvijanje u smjeru gastronomske destinacije. Poznato je da otok Pag ima vrlo bogatu i tradicionalnu kuhinju te da su proizvodi koji potječu sa otoka Paga specifični upravo zbog podneblja gdje se otok smjestio. U radu je objašnjeno što je gastronomija i zašto je ključna za razvitak destinacije i turističkih doživljaja. Navedeni su podaci koliko su turizam i gastronomija usko povezani te se objasnio trend razvoja specifičnih oblika turizma i brendiranja destinacije. U radu je posebno istaknut i povijesni tijek razvoja gastronomije kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Napravljen je profil gastroturista i navedeno za čime takav profil turista teži kada posjećuje destinaciju. U sljedećem dijelu rada osvrnuli smo se na analizu otoka Paga te ispitivanje svih njegovih ključnih čimbenika. Analizirana je trenutna ponuda otoka i stvarno stanje. Predstavljeni su preduvjeti za razvoj destinacije i gastronomskog turizma u destinaciji. Provedenim istraživanjem došlo se do rezultata da tradicija i autohtoni proizvodi otoka Paga mogu utjecati na razvoj turizma te su vrlo značajni za razvitak turističke destinacije. Stručnim vođenjem i implementacijom resursa otok se može brendirati kao gastronomska destinacija.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište u Zadru

Profili:

Avatar Url Đani Bunja (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sabalić, Ana
Značaj gastronomije u turizmu otoka Paga, 2019., diplomski rad, diplomski, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Zadar
Sabalić, A. (2019) 'Značaj gastronomije u turizmu otoka Paga', diplomski rad, diplomski, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Zadar.
@phdthesis{phdthesis, author = {Sabali\'{c}, Ana}, year = {2019}, pages = {80}, keywords = {gastronomija, otok Pag, autohtoni proizvod, razvoj turizma}, title = {Zna\v{c}aj gastronomije u turizmu otoka Paga}, keyword = {gastronomija, otok Pag, autohtoni proizvod, razvoj turizma}, publisherplace = {Zadar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Sabali\'{c}, Ana}, year = {2019}, pages = {80}, keywords = {gastronomy, island of Pag, authentic product, tourism development}, title = {Importance of gastronomy in the tourism of the island of Pag}, keyword = {gastronomy, island of Pag, authentic product, tourism development}, publisherplace = {Zadar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font