Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1244252

Mogućnosti za turističku valorizaciju gastrokulturne baštine Zadarske županije


Budan, Ivan
Mogućnosti za turističku valorizaciju gastrokulturne baštine Zadarske županije, 2017., diplomski rad, diplomski, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Zadar


CROSBI ID: 1244252 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnosti za turističku valorizaciju gastrokulturne baštine Zadarske županije
(Opportunities of tourism valorisation of Zadar County's gastro cultural heritage)

Autori
Budan, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Odjel za turizam i komunikacijske znanosti

Mjesto
Zadar

Datum
20.11

Godina
2017

Stranica
76

Mentor
Bunja, Đani

Ključne riječi
gastronomija ; gastrokulturna baština ; tradicija ; gastro turisti ; Zadarska županija ; enološka ponuda ; tradicionalna jela ; autohtona jela
(gastronomy ; gastro-cultural heritage ; tradition ; gastro-tourists ; Zadar County ; oenological offer ; traditional dishes ; autochthonous dishes)

Sažetak
Gastronomski turizam je specifični oblik turizma koji se sve više razvija u svijetu, ali i u Republici Hrvatskoj. Gastrokulturni elementi dio su i drugih oblika turizma, poput rekreacijskog, nautičkog i zdravstvenog turizma. Zadarska županija nudi turistima raznoliku gastronomsku i enološku ponudu, što doprinosi njezinom razvoju u kontekstu turizma ucjelini. Na stvaranje autohtone gastrokulturne baštine utjecali su brojni čimbenici među kojima se ističu kulturno-povijesni čimbenici koji uključuju tradiciju i značajke različitih naroda i kultura koji su kroz povijest obitavali na ovom području. Pravilno vrednovanje gastrokulturne baštine Zadarske županije zasigurno će pozitivno utjecati na daljnji razvoj turizma ovog prostora kao i na obogaćivanje i proširenje turističke ponude te na stvaranje jedinstvenog identiteta Zadarske županije kao privlačne destinacije za gastro turiste.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište u Zadru

Profili:

Avatar Url Đani Bunja (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Budan, Ivan
Mogućnosti za turističku valorizaciju gastrokulturne baštine Zadarske županije, 2017., diplomski rad, diplomski, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Zadar
Budan, I. (2017) 'Mogućnosti za turističku valorizaciju gastrokulturne baštine Zadarske županije', diplomski rad, diplomski, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Zadar.
@phdthesis{phdthesis, author = {Budan, Ivan}, year = {2017}, pages = {76}, keywords = {gastronomija, gastrokulturna ba\v{s}tina, tradicija, gastro turisti, Zadarska \v{z}upanija, enolo\v{s}ka ponuda, tradicionalna jela, autohtona jela}, title = {Mogu\'{c}nosti za turisti\v{c}ku valorizaciju gastrokulturne ba\v{s}tine Zadarske \v{z}upanije}, keyword = {gastronomija, gastrokulturna ba\v{s}tina, tradicija, gastro turisti, Zadarska \v{z}upanija, enolo\v{s}ka ponuda, tradicionalna jela, autohtona jela}, publisherplace = {Zadar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Budan, Ivan}, year = {2017}, pages = {76}, keywords = {gastronomy, gastro-cultural heritage, tradition, gastro-tourists, Zadar County, oenological offer, traditional dishes, autochthonous dishes}, title = {Opportunities of tourism valorisation of Zadar County's gastro cultural heritage}, keyword = {gastronomy, gastro-cultural heritage, tradition, gastro-tourists, Zadar County, oenological offer, traditional dishes, autochthonous dishes}, publisherplace = {Zadar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font