Pregled bibliografske jedinice broj: 1238032
Kako (ne) pokvariti djevičansko maslinovo ulje?
Kako (ne) pokvariti djevičansko maslinovo ulje?, 2022. (popularni rad).
CROSBI ID: 1238032 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kako (ne) pokvariti djevičansko maslinovo ulje?
(How (not) to spoil virgin olive oil?)
Autori
Krapac, Marin
Izvornik
Maslinar, br. 79, str. 36-40
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2022
Ključne riječi
bolesti i štetnici ; transport i čuvanje plodova ; prerada maslina
(diseases and pests ; transport and fruit storage ; olive processing ;)
Sažetak
U radu su obrađeni čimbenici koji utječu na kvalitetu djevičanskog maslinovog ulja. Utjecaj najzastupljenijeg štetnika maslinine muhe te postupci tijekom berbe, skladištenja i transporta plodova maslina i uljem ima negativan utjecaj na kakvoću djevičanskog maslinovog ulja
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)