Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1236174

Primjena proteina u proizvodnji hrane aditivnim tehnikama


Županić, Kristijan
Primjena proteina u proizvodnji hrane aditivnim tehnikama, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1236174 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena proteina u proizvodnji hrane aditivnim tehnikama
(Application of Proteins in Food Production Using Additive Techniques)

Autori
Županić, Kristijan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
23.09

Godina
2022

Stranica
21

Mentor
Lukinac, Jasmina

Ključne riječi
proteini ; aditivne tehnike ; 3D ispis ; prehrambena tehnologija
(proteins ; additive techniques ; 3D printing ; food technology)

Sažetak
Proces trodimenzionalnog ispisa (3DP) je tehnologija koja nudi mogućnost stvaranja novih prehrambenih proizvoda. Zbog potencijalnih prednosti koje bi 3DP mogao donijeti prehrambenoj industriji u budućnosti, ova tehnologija nedavno je privukla pozornost mnogih istraživača. Istraživači ulažu velike napore da 3DP tehnologija nađe veću primjenu u prehrambenoj industriji. Budući da se 3DP tehnologija primjenjuje na različite vrste prehrambenih materijala. U ovom radu naglasak će biti na primjeni aditivne tehnike 3DP vlaknastih materijala na bazi proteina. Nadalje, istražit će se najprikladnije metode 3DP- a (selektivno lasersko sinteriranje, nanošenje veziva, inkjet tisak i tisak na principu ekstruzije) te izbor najboljeg 3D pisača za ovu vrstu prehrambenih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Računarstvo, Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jasmina Lukinac (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Županić, Kristijan
Primjena proteina u proizvodnji hrane aditivnim tehnikama, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Županić, K. (2022) 'Primjena proteina u proizvodnji hrane aditivnim tehnikama', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}upani\'{c}, Kristijan}, year = {2022}, pages = {21}, keywords = {proteini, aditivne tehnike, 3D ispis, prehrambena tehnologija}, title = {Primjena proteina u proizvodnji hrane aditivnim tehnikama}, keyword = {proteini, aditivne tehnike, 3D ispis, prehrambena tehnologija}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}upani\'{c}, Kristijan}, year = {2022}, pages = {21}, keywords = {proteins, additive techniques, 3D printing, food technology}, title = {Application of Proteins in Food Production Using Additive Techniques}, keyword = {proteins, additive techniques, 3D printing, food technology}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font