Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1236173

Procjena kvalitativnih svojstava sira metodom računalnog vida


Deže, Martina
Procjena kvalitativnih svojstava sira metodom računalnog vida, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1236173 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Procjena kvalitativnih svojstava sira metodom računalnog vida
(Evaluation of the Quality Properties of Cheese Using a Computer Vision Method)

Autori
Deže, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
20.09

Godina
2022

Stranica
18

Mentor
Lukinac, Jasmina

Ključne riječi
računalni vid ; računalna analiza slike ; sir ; kvalitativna svojstva ; boja
(computer vision method ; image analysis cheese ; quality properties ; colour)

Sažetak
U završnom radu je opisana primjena računalnog vida i računalne analize slike u određivanju kvalitativnih svojstava sira poput topljivosti, svojstva otpuštanja ulja i svojstva promjene boje tijekom zagrijavanja. Računalni vid je disciplina koja ima sve veću primjenu u prehrambenoj industriji zbog svoje objektivnosti, ponovljivosti i ekonomičnosti. U radu je također opisana usporedba empirijskih metoda s metodama računalnog vida u određivanju kvalitativnih svojstava sira. Iznose se i teorijske osnove samog sira kao mliječne namirnice i teorijske osnove računalnog vida i analize slike potrebne za razumijevanje samog procesa obrade slike.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Računarstvo, Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jasmina Lukinac (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Deže, Martina
Procjena kvalitativnih svojstava sira metodom računalnog vida, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Deže, M. (2022) 'Procjena kvalitativnih svojstava sira metodom računalnog vida', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {De\v{z}e, Martina}, year = {2022}, pages = {18}, keywords = {ra\v{c}unalni vid, ra\v{c}unalna analiza slike, sir, kvalitativna svojstva, boja}, title = {Procjena kvalitativnih svojstava sira metodom ra\v{c}unalnog vida}, keyword = {ra\v{c}unalni vid, ra\v{c}unalna analiza slike, sir, kvalitativna svojstva, boja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {De\v{z}e, Martina}, year = {2022}, pages = {18}, keywords = {computer vision method, image analysis cheese, quality properties, colour}, title = {Evaluation of the Quality Properties of Cheese Using a Computer Vision Method}, keyword = {computer vision method, image analysis cheese, quality properties, colour}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font