Pregled bibliografske jedinice broj: 1235960
Ekološka proizvodnja mesa peradi
Ekološka proizvodnja mesa peradi, 2017., diplomski rad, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1235960 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ekološka proizvodnja mesa peradi
(Organic production of poultry meat)
Autori
Bolčić Matej
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
14.07
Godina
2017
Stranica
44
Mentor
Samac Danijela
Ključne riječi
Ekološka poljoprivreda, ekološka proizvodnja mesa, perad
(Ecological agriculture, organic meat production, poultry)
Sažetak
Ekološka proizvodnja mesa peradi predstavlja uzgoj peradi na etološki prikladan i prihvatljiv način, uz očuvanje bioraznolikosti, te proizvodnju visokovrijednih proizvoda koji pozitivno utječu na zdravlje potrošača i na kvalitetu njihova života. Ekološki proizvedeno meso peradi bolje je kvalitete, tj. ukusnije je, sadrži manje štetnih tvari i ima bolja fizikalno- kemijska svojstva u odnosu na meso peradi uzgojeno u uvjetima konvencionalne proizvodnje. U odnosu na meso peradi proizvedeno u konvencionalnim uvjetima intenzivne proizvodnje ne sadrži rezidue pesticida, antibiotika, kokcidiostatika i ostalih terapeutika, te nema pojave BMV sindroma. Još jedna od značajnijih prednosti ovakve proizvodnje je, i u tome, što ne traži velika ulaganja, veliki utrošak radne snage, te omogućava zadovoljavajuću zaradu i brz obrt uloženih sredstava, a uz to sve prisutan je i visok interes tržišta koji potražuje ovakve proizvode visoke kakvoće.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Danijela Samac
(mentor)