Pregled bibliografske jedinice broj: 1234406
Hrapavost površine bakrenih legura dobivena obradom odvajanjem čestica
Hrapavost površine bakrenih legura dobivena obradom odvajanjem čestica, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za strojarstvo, Varaždin
CROSBI ID: 1234406 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Hrapavost površine bakrenih legura dobivena obradom
odvajanjem čestica
(Surface roughness of copper alloys obtained by
machining)
Autori
Šajatović, Nikola
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Sveučilište Sjever / Odjel za strojarstvo
Mjesto
Varaždin
Datum
25.03
Godina
2022
Stranica
41
Mentor
Bušić, Matija
Ključne riječi
bakar ; glodanje ; alati ; limovi
(copper ; milling ; tools ; tins)
Sažetak
U ovom radu opisan je bakar kao materijal. Prikazana su njegova svojstva, primjena te način obrade. Objašnjeno je glodanje kao postupak obrade odvajanjem čestica kod kojeg su glavni parametri obrade dubina rezanja, brzina rezanja te posmak. Glodanje se izvodi na alatnim strojevima glodalicama, alatima za obradu obojenih metala. U eksperimentalnom dijelu provedeno je glodanje limova bakra te je mjerena površinska hrapavost dobivena u različitim stanjima eksperimenta sa različitim parametrima obrade.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Sveučilište Sjever, Koprivnica