Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1234382

Mogućnost primjene moringe u proizvodima od kozjeg mlijeka


Rajačić, Maja
Mogućnost primjene moringe u proizvodima od kozjeg mlijeka, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1234382 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnost primjene moringe u proizvodima od kozjeg mlijeka
(The possibility of using moringa in goat milk products)

Autori
Rajačić, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno - biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.07

Godina
2020

Stranica
51

Mentor
Lisak Jakopović, Katarina

Ključne riječi
mliječni proizvodi ; kozje mlijeko ; Moringa oleifera ; biljni ekstrakti
(dairy products ; goat's milk ; Moringa oleifera ; plant extracts)

Sažetak
Popularnost kozjeg mlijeka sve više raste, a razlog tome su njegove dijetetske i terapijske prednosti. Sastojci kozjeg mlijeka svojim osobinama (bolja probavljivost, hipoalergenost, veći puferski kapacitet, viša pH vrijednost) povoljno djeluju na zdravlje ljudi. Boljoj probavljivosti pridonose kratko i srednje lančane masne kiseline kojih kozje mlijeko sadrži više od kravljeg mlijeka. Kozje mlijeko može se obogatiti raznim biljnim ekstraktima među kojima je i Moringa oleifera bogatog nutritivnog sastava koji pozitivno djeluje na zdravlje ljudi. Moringa je bogata vitaminima, mineralnim tvarima, polifenolima, flavonoidima, alkaloidima, izotiocijanatima i taninima koji mogu utjecati na fizikalno-kemijska svojstva mliječnih proizvoda. Cilj ovog diplomskog rada je opisati i analizirati metode ekstrakcije ljekovitog bilja, njihovu upotrebu u mliječnoj industriji i dati pregled mogućnosti dodatka Moringe oleifere u proizvode od kozjeg mlijeka te njezinu nutritivnu vrijednost i utjecaj na zdravlje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Katarina Lisak Jakopović (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Rajačić, Maja
Mogućnost primjene moringe u proizvodima od kozjeg mlijeka, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
Rajačić, M. (2020) 'Mogućnost primjene moringe u proizvodima od kozjeg mlijeka', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Raja\v{c}i\'{c}, Maja}, year = {2020}, pages = {51}, keywords = {mlije\v{c}ni proizvodi, kozje mlijeko, Moringa oleifera, biljni ekstrakti}, title = {Mogu\'{c}nost primjene moringe u proizvodima od kozjeg mlijeka}, keyword = {mlije\v{c}ni proizvodi, kozje mlijeko, Moringa oleifera, biljni ekstrakti}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Raja\v{c}i\'{c}, Maja}, year = {2020}, pages = {51}, keywords = {dairy products, goat's milk, Moringa oleifera, plant extracts}, title = {The possibility of using moringa in goat milk products}, keyword = {dairy products, goat's milk, Moringa oleifera, plant extracts}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font