Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 123374

Zrenje sireva


Kalit, Samir
Zrenje sireva // Četvrto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj, Zbornik radova / Zdravko Barač (ur.).
Varaždinske Toplice: Hrvatski stočarski selekcijski centar, 2002. str. 47-56 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 123374 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zrenje sireva
(Cheese ripening)

Autori
Kalit, Samir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Četvrto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj, Zbornik radova / Zdravko Barač - Varaždinske Toplice : Hrvatski stočarski selekcijski centar, 2002, 47-56

Skup
Četvrto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i treća izložba hrvatskih ovčijih i kozjih sireva

Mjesto i datum
Varaždinske Toplice, Hrvatska, 24.10.2002. - 25.10.2002

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
zrenje sireva; aktivnost enzima; uvjeti zrenja; kontrola i njega sira; pogreške tijekom zrenja
(cheese ripening; enzymatic activity; ripening condition; controle cheese; faults during cheese ripening)

Sažetak
U radu je opisano što se podrazumijeva pod zrenjem sira i o čemu ovisi aktivnost enzima u siru tijekom zrenja. Navedeni su optimalni uvjeti za zrenje polutvrdih i tvrdih autohtonih hrvatskih sireva i kako ih postići. U radu su opisane osnove kontrole i njege sireva tijekom zrenja te pogreške koje se mogu javiti na sirevima kao posljedica loše higijene, neodgovarajuće tehnologije i nepovoljnih uvjeta tijekom zrenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178022

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Kalit, Samir
Zrenje sireva // Četvrto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj, Zbornik radova / Zdravko Barač (ur.).
Varaždinske Toplice: Hrvatski stočarski selekcijski centar, 2002. str. 47-56 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Kalit, S. (2002) Zrenje sireva. U: Zdravko Barač (ur.)Četvrto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj, Zbornik radova.
@article{article, author = {Kalit, Samir}, year = {2002}, pages = {47-56}, keywords = {zrenje sireva, aktivnost enzima, uvjeti zrenja, kontrola i njega sira, pogre\v{s}ke tijekom zrenja}, title = {Zrenje sireva}, keyword = {zrenje sireva, aktivnost enzima, uvjeti zrenja, kontrola i njega sira, pogre\v{s}ke tijekom zrenja}, publisher = {Hrvatski sto\v{c}arski selekcijski centar}, publisherplace = {Vara\v{z}dinske Toplice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kalit, Samir}, year = {2002}, pages = {47-56}, keywords = {cheese ripening, enzymatic activity, ripening condition, controle cheese, faults during cheese ripening}, title = {Cheese ripening}, keyword = {cheese ripening, enzymatic activity, ripening condition, controle cheese, faults during cheese ripening}, publisher = {Hrvatski sto\v{c}arski selekcijski centar}, publisherplace = {Vara\v{z}dinske Toplice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font