Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 123335

Značaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi


Antunac, Neven
Značaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi // Zbornik radova "Četvrtog savjetovanja uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj" / Barać Zdravko (ur.).
Lahti, 2002. str. 37-46 (pozvano predavanje, nije recenziran, sažetak, pregledni)


CROSBI ID: 123335 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Značaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi
(Importance of sheep and goat milk in processing)

Autori
Antunac, Neven

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, pregledni

Izvornik
Zbornik radova "Četvrtog savjetovanja uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj" / Barać Zdravko - Lahti, 2002, 37-46

Skup
"Četvrto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj"

Mjesto i datum
Varaždinske Toplice, Hrvatska, 24.10.2002. - 25.10.2002

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
ovčje i kozje mlijeko; kemijski sastav; fizikalne osobine; higijenska kakvoća; organoleptičke osobine
(sheep and goat milk; chemical composition; physical properties; higienic quality; organoleptic quality)

Sažetak
Ovčje i kozje mlijeko predstavlja izuzetno značajnu sirovinu u proizvodnji sira. U radu su navedeni čimbenici koji utječu na kvalitetu, sastav i osobine mlijeka kao sirovine za preradu. Mast i bjelančevine su najvažniji sastojci mlijeka koji utječu na količinu sira, izgled i osobine sirnog tijesta. Od fizikalnih osobina značajne su pH i SH vrijednost i točka ledišta mlijeka. Kriteriji higijenske kvalitete određeni su brojem somatskih stanica i brojem bakterija. Posebno je istaknuta važnost određivanja somatskih stanica i njihov utjecaj na kvalitetu mlijeka u preradi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178016
0178022
0178023

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Antunac (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Antunac, Neven
Značaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi // Zbornik radova "Četvrtog savjetovanja uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj" / Barać Zdravko (ur.).
Lahti, 2002. str. 37-46 (pozvano predavanje, nije recenziran, sažetak, pregledni)
Antunac, N. (2002) Značaj kvalitete ovčjeg i kozjeg mlijeka u preradi. U: Barać Zdravko (ur.)Zbornik radova "Četvrtog savjetovanja uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj".
@article{article, author = {Antunac, Neven}, year = {2002}, pages = {37-46}, keywords = {ov\v{c}je i kozje mlijeko, kemijski sastav, fizikalne osobine, higijenska kakvo\'{c}a, organolepti\v{c}ke osobine}, title = {Zna\v{c}aj kvalitete ov\v{c}jeg i kozjeg mlijeka u preradi}, keyword = {ov\v{c}je i kozje mlijeko, kemijski sastav, fizikalne osobine, higijenska kakvo\'{c}a, organolepti\v{c}ke osobine}, publisherplace = {Vara\v{z}dinske Toplice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Antunac, Neven}, year = {2002}, pages = {37-46}, keywords = {sheep and goat milk, chemical composition, physical properties, higienic quality, organoleptic quality}, title = {Importance of sheep and goat milk in processing}, keyword = {sheep and goat milk, chemical composition, physical properties, higienic quality, organoleptic quality}, publisherplace = {Vara\v{z}dinske Toplice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font