Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1232399

Osnažite imunitet uz jogurt


Lisak Jakopović, Katarina
Osnažite imunitet uz jogurt, 2020. (popularni rad).


CROSBI ID: 1232399 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Osnažite imunitet uz jogurt
(Better immunity with yoghurt)

Autori
Lisak Jakopović, Katarina

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2020

Ključne riječi
jogurt ; fermentirana mlijeka ; probiotičke bakterije
(yoghurt ; fermented milk ; probiotic bacteria)

Sažetak
Svakako je poželjno s početkom hladnijeg i vlažnijeg doba, kada se počinju aktivirati virusi i kada manje vremena provodimo u prirodi, osnažiti svoj imunitet kako bi se organizam lakše i brže izborio i općenito bio otporniji. Mlijeko se smatra najkompletnijom prirodnom hranom te sadrži sve sastojke neophodne za normalno funkcioniranje imunološkog sustava. Kada se isto to mlijeko fermentira događaju se brojne promjene na sastojcima mlijeka. Fermentaciju provode bakterije mliječne kiseline koje razgrađuju mliječni šećer (laktozu) pri čemu nastaje kiselina i produkti koji pridonose okusu i teksturi fermentiranog mlijeka. Osim što jogurt, odnosno fermentirana mlijeka, sadrže dobre žive bakterije koje pozitivno utječu na zdravlje, sadrže i bioaktivne komponente koje nastaju tijekom fermentacije i također imaju mnoge benefite za naše zdravlje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Katarina Lisak Jakopović (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

issuu.com

Citiraj ovu publikaciju:

Lisak Jakopović, Katarina
Osnažite imunitet uz jogurt, 2020. (popularni rad).
Lisak Jakopović, K. (2020) Osnažite imunitet uz jogurt.. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Lisak Jakopovi\'{c}, Katarina}, year = {2020}, keywords = {jogurt, fermentirana mlijeka, probioti\v{c}ke bakterije}, title = {Osna\v{z}ite imunitet uz jogurt}, keyword = {jogurt, fermentirana mlijeka, probioti\v{c}ke bakterije} }
@unknown{unknown, author = {Lisak Jakopovi\'{c}, Katarina}, year = {2020}, keywords = {yoghurt, fermented milk, probiotic bacteria}, title = {Better immunity with yoghurt}, keyword = {yoghurt, fermented milk, probiotic bacteria} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font