Pregled bibliografske jedinice broj: 1230400
SKLADIŠTENJE PREHRAMBENIH PROIZVODA - CASE STUDY
SKLADIŠTENJE PREHRAMBENIH PROIZVODA - CASE STUDY // Zbornik radova VII. Međunarodne znanstveno-stručne studentske konferencije SKEI 2022 / Gongeta, Sanja ; Nedović, Mirjana ; Stojanović, Slobodan (ur.).
Vukovar: Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, 2022. str. 87-94 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1230400 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
SKLADIŠTENJE PREHRAMBENIH PROIZVODA - CASE STUDY
(FOODSTUFF STORAGE - CASE STUDY)
Autori
Homoki, Dario ; Filipović, Zvonimir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova VII. Međunarodne znanstveno-stručne studentske konferencije SKEI 2022
/ Gongeta, Sanja ; Nedović, Mirjana ; Stojanović, Slobodan - Vukovar : Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, 2022, 87-94
ISBN
978-953-7734-41-1
Skup
7. međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija (SKEI 2022)
Mjesto i datum
Vukovar, Hrvatska, 12.05.2022
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
skladištenje, prehrambeni proizvodi, case study
(storage, foodstuffs, case study)
Sažetak
U današnje vrijeme kada smo suočeni s pandemijom Covid-19 virusa posebnu pažnju pridajemo postupanju s prehrambenim proizvodima, njihovom transportu i skladištenju nakon izlaska iz proizvodnje kako bi eliminirali zdravstvene rizike za krajnjeg potrošača. Suvremeno skladišno poslovanje podrazumijeva određene protokole i procese u manipulaciji proizvodima koji se skladište. Skladištenje prehrambenih proizvoda osim standarnih skladišnih poslova i protokola obuhvaća i dodatne posebne specifičnosti kao što su temperaturni režim skladištenja, metode upravljanja zalihama s obzirom na ograničene rokove trajanja prehrambenih proizvoda, posebne sanitarne uvijete u skladištu. Skladištenje prehrambenih proizvoda zahtijeva zadovoljavanje velikog broja zakonskih normi, pravilnika i međunarodnih standarda koji normiraju područje skladištenja i postupanja s prehrambenim namirnicama. U radu se žele pokazati principi i protokoli skladištenja prehrambenih proizvoda na primjeru dislociranog regionalnog skladišta jedne prehrambene industrije. Analiziraju se sve koraci u procesu skladištenja prehrambenih proizvoda od prijema robe u skladište, manipulacije robom u skladištu, skladištenja robe na odogovarajuće lokacije u skladištu te izlaska robe iz skladišta.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru
Profili:
Zvonimir Filipović
(autor)