Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1229818

Minimalno procesirani proizvodi od krušaka


Tisai, Patricia
Minimalno procesirani proizvodi od krušaka, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1229818 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Minimalno procesirani proizvodi od krušaka
(Minimally processed pear products)

Autori
Tisai, Patricia

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2021

Stranica
31

Mentor
Nedić Tiban, Nela

Ključne riječi
minimalno procesirani proizvodi ; kruške ; enzimsko posmeđivanje ; polifenoloksidaza
(minimally processed products ; pears ; enzymatic browning ; polyphenol oxidase)

Sažetak
Budući da se dugotrajnom termičkom obradom voća i povrća bitno mijenjaju prehrambena vrijednost i organoleptička svojstva proizvoda, sve se više primjenjuju postupci minimalnog procesiranja. Danas industrija minimalno procesiranog voća i povrća ima brži rast od svih ostalih segmenata prerade voća i povrća, te se širi na nova tržišta diljem svijeta. Zbog sve većeg interesa potrošača za gotovim, već pripremljenim, tzv. „ready to use“, „ready to eat“ proizvodima, na tržištu je prisutan veliki izbor proizvoda od voća i povrća, ponajviše gotovih salata, svježih i rezanih plodova voća i povrća. Prerada kruške u minimalno procesirane proizvode predstavlja poseban izazov, kako zbog sklonosti kruške enzimskom posmeđivanju i omekšavanju tkiva tijekom skladištenja, tako i zbog mikrobiološkog kvarenja. U radu će biti opisani minimalno procesirani proizvodi od krušaka kao što su tzv. „fresh-cut“ proizvodi, salate, sokovi i dr., sredstva koja se koriste tijekom procesiranja, te značaj pojedinih čimbenika koji utječu na kvalitetu prerađevina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Nela Nedić Tiban (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Tisai, Patricia
Minimalno procesirani proizvodi od krušaka, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Tisai, P. (2021) 'Minimalno procesirani proizvodi od krušaka', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tisai, Patricia}, year = {2021}, pages = {31}, keywords = {minimalno procesirani proizvodi, kru\v{s}ke, enzimsko posme\djivanje, polifenoloksidaza}, title = {Minimalno procesirani proizvodi od kru\v{s}aka}, keyword = {minimalno procesirani proizvodi, kru\v{s}ke, enzimsko posme\djivanje, polifenoloksidaza}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tisai, Patricia}, year = {2021}, pages = {31}, keywords = {minimally processed products, pears, enzymatic browning, polyphenol oxidase}, title = {Minimally processed pear products}, keyword = {minimally processed products, pears, enzymatic browning, polyphenol oxidase}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font