Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1229817

Karakteristike sastava višnje i sokova od višnje


Porić, Ana
Karakteristike sastava višnje i sokova od višnje, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1229817 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Karakteristike sastava višnje i sokova od višnje
(Compositional characteristics of sour cherry and sour cherry juices)

Autori
Porić, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2021

Stranica
30

Mentor
Nedić Tiban, Nela

Ključne riječi
višnja ; bioaktivne komponente ; sok od višnje
(sour cherry ; bioactive components ; sour cherry juice)

Sažetak
Vrijednost višnje ogleda se u bogatom kemijskom i nutritivnom sastavu, zbog čega je prisutan i sve veći interes za iskorištavanje njezinih bioaktivnih komponenti. Sorte višnje odlikuju se različitim karakteristikama, te prilagođenosti određenom podneblju, a najcjenjenija je autohtona sorta Maraska. U Hrvatskoj se višnja uzgaja uglavnom u kontinentalnom i sredozemnom dijelu, odnosno u Dalmaciji. Plod višnje ima veliku tehnološku vrijednost, te se koristi kao sirovina za industrijsku proizvodnju sokova, kompota, džemova, kandiranih, smrznutih i dehidratiranih proizvoda. U radu će biti opisana fizikalno- kemijska, biološka, funkcionalna i tehnološka svojstva višnje, značaj pojedinih sortimenata, te sokovi kao proizvodi njezine prerade.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Nela Nedić Tiban (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Porić, Ana
Karakteristike sastava višnje i sokova od višnje, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Porić, A. (2021) 'Karakteristike sastava višnje i sokova od višnje', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pori\'{c}, Ana}, year = {2021}, pages = {30}, keywords = {vi\v{s}nja, bioaktivne komponente, sok od vi\v{s}nje}, title = {Karakteristike sastava vi\v{s}nje i sokova od vi\v{s}nje}, keyword = {vi\v{s}nja, bioaktivne komponente, sok od vi\v{s}nje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pori\'{c}, Ana}, year = {2021}, pages = {30}, keywords = {sour cherry, bioactive components, sour cherry juice}, title = {Compositional characteristics of sour cherry and sour cherry juices}, keyword = {sour cherry, bioactive components, sour cherry juice}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font