Pregled bibliografske jedinice broj: 1229705
Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije
Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije // Snaga sestrinstva / Grgurić, Dubravka (ur.).
Zagreb: Klinička bolnica Dubrava, 2022. str. 30-30 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 1229705 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije
(Organization of hospital nutrition during pandemic)
Autori
Martinis, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
Snaga sestrinstva
/ Grgurić, Dubravka - Zagreb : Klinička bolnica Dubrava, 2022, 30-30
Skup
3. simpozij medicinskih sestara i tehničara KB Dubrava
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 12.05.2022
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
sigurnost hrane ; bonička prehana ; pandemija
(food safety ; hospital nutrition ; pandemic)
Sažetak
Bolnička kuhinja u KB Dubrava sukladno sa zakonodavstvom u području sigurnosti hrane, ima uspostavljen Sustav upravljanja sigurnošću hrane temeljenu na načelima Analize opasnosti kontrolom kritičnih točaka (HACCP) kako bi se osigurala dobra higijenska i proizvođačka praksa. Cilj uspostavljenih sustava samokontrole je prevencija i smanjenje rizika od potencijalnih opasnosti te distribucija i serviranje zdravstveno ispravne hrane. Period pandemije nametnuo je uvođenje novih protokola te kako se bolnica u kratkom roku organizacijski prilagodila skrbi za pacijente oboljele od COVID-19 tako je i bolnička kuhinja prilagodila svoje procese vezane za sigurnost hrane i zdravstvenu sigurnost djelatnika. Svrha organizacijske promjene bila je osigurati kontinuiranost procesa mjerama koje su sprječavale izloženost ili prenošenje virusa unutar kuhinje te kako bi se dodatno pojačala higijenska praksa vezana za dezinfekciju i distribuciju hrane
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Nutricionizam, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)