Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1229705

Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije


Martinis, Irena
Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije // Snaga sestrinstva / Grgurić, Dubravka (ur.).
Zagreb: Klinička bolnica Dubrava, 2022. str. 30-30 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni)


CROSBI ID: 1229705 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije
(Organization of hospital nutrition during pandemic)

Autori
Martinis, Irena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
Snaga sestrinstva / Grgurić, Dubravka - Zagreb : Klinička bolnica Dubrava, 2022, 30-30

Skup
3. simpozij medicinskih sestara i tehničara KB Dubrava

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 12.05.2022

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
sigurnost hrane ; bonička prehana ; pandemija
(food safety ; hospital nutrition ; pandemic)

Sažetak
Bolnička kuhinja u KB Dubrava sukladno sa zakonodavstvom u području sigurnosti hrane, ima uspostavljen Sustav upravljanja sigurnošću hrane temeljenu na načelima Analize opasnosti kontrolom kritičnih točaka (HACCP) kako bi se osigurala dobra higijenska i proizvođačka praksa. Cilj uspostavljenih sustava samokontrole je prevencija i smanjenje rizika od potencijalnih opasnosti te distribucija i serviranje zdravstveno ispravne hrane. Period pandemije nametnuo je uvođenje novih protokola te kako se bolnica u kratkom roku organizacijski prilagodila skrbi za pacijente oboljele od COVID-19 tako je i bolnička kuhinja prilagodila svoje procese vezane za sigurnost hrane i zdravstvenu sigurnost djelatnika. Svrha organizacijske promjene bila je osigurati kontinuiranost procesa mjerama koje su sprječavale izloženost ili prenošenje virusa unutar kuhinje te kako bi se dodatno pojačala higijenska praksa vezana za dezinfekciju i distribuciju hrane

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Nutricionizam, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Irena Martinis (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Martinis, Irena
Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije // Snaga sestrinstva / Grgurić, Dubravka (ur.).
Zagreb: Klinička bolnica Dubrava, 2022. str. 30-30 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni)
Martinis, I. (2022) Organizacija bolničke prehrane u vrijeme pandemije. U: Grgurić, D. (ur.)Snaga sestrinstva.
@article{article, author = {Martinis, Irena}, editor = {Grguri\'{c}, D.}, year = {2022}, pages = {30-30}, keywords = {sigurnost hrane, boni\v{c}ka prehana, pandemija}, title = {Organizacija bolni\v{c}ke prehrane u vrijeme pandemije}, keyword = {sigurnost hrane, boni\v{c}ka prehana, pandemija}, publisher = {Klini\v{c}ka bolnica Dubrava}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Martinis, Irena}, editor = {Grguri\'{c}, D.}, year = {2022}, pages = {30-30}, keywords = {food safety, hospital nutrition, pandemic}, title = {Organization of hospital nutrition during pandemic}, keyword = {food safety, hospital nutrition, pandemic}, publisher = {Klini\v{c}ka bolnica Dubrava}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font