Pregled bibliografske jedinice broj: 1227425
Organizacija banketa uslijed zdravstvenih rizika Covid-19
Organizacija banketa uslijed zdravstvenih rizika Covid-19, 2022., diplomski rad, diplomski, Dubrovnik
CROSBI ID: 1227425 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Organizacija banketa uslijed zdravstvenih rizika
Covid-19
(Banquet Organization Due to Health Risks Covid-19)
Autori
Mijatović, Ines
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Mjesto
Dubrovnik
Datum
27.09
Godina
2022
Stranica
35
Mentor
Krželj-Čolović, Zorica
Ključne riječi
banket, hotel, menadžment
(banquet, hotel, management)
Sažetak
Banket podrazumijeva svečanost, odnosno svečani objed koji se organizira u prostoru za bankete. Sudionici u banketu su politički i državni dužnosnici, znanstvenici, akademska zajednica, poslovni ljudi i privatni sudionici. Svi detalji oko organizacije banketa dogovaraju se s naručiteljima. Banketom treba upravljati dobro obučen i stručni menadžment koji treba osigurati kvalitetnu realizaciju banketa. Suvremeni hoteli su prepoznali bankete kao važan izvor prihoda. Hoteli sve više u svoje poslovanje uvrštavaju pružanje usluga organizacije različitih vrsta banketa. Da bi u tome bili uspješni, trebaju poznavati način realizacije banketa u pojedinim situacijama. Svim čimbenicima u organizaciji banketa treba pridati veliki značaj jer gosti, odnosno uzvanici banketa očekuju visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga. Dobar primjer organizacije banketa je hotel Bellevue iz Dubrovnika koji se tijekom pandemije COVID-19 uvelike usredotočio na organizaciju banketa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA