Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1226437

Proces proizvodnje čokolade


Leontenko, Lara
Proces proizvodnje čokolade, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Strojarski odjel, Zagreb


CROSBI ID: 1226437 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proces proizvodnje čokolade
(Chocolate production process)

Autori
Leontenko, Lara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Tehničko veleučilište u Zagrebu, Strojarski odjel

Mjesto
Zagreb

Datum
09.07

Godina
2020

Stranica
34

Mentor
Rakić, Hrvoje

Ključne riječi
Kraš, kakaovac, čokolada, kakao maslac, kakao prah
(Kraš, cocoa, chocolate, cocoa butter, cocoa powder)

Sažetak
Tema ovog završnog rada je pregled proizvodnog procesa od sirovine (kakaovca) do završnog, upakiranog proizvoda (pločice čokolade). Prije nego kakaovac dođe do tvornice, podvrgnut je fermentaciji i sušenju. Po dolasku u tvornicu, zrna kakaovca se čiste, prže, drobe te usitnjavaju kako bi se dobila kakao masa. Nakon dobivanja kakao mase, ista se koristi za proizvodnju čokoladne mase ili se preša kako bi se odvojio kakao maslac. Za izradu čokoladne mase miješa se kakao masa, šećer, mlijeko u prahu, emulgator i aroma. Potom, čokoladna masa prolazi kroz procese usitnjavanja, končiranja i tempiranja prije nego se ulijeva u kalupe kako bi dobila svoj završni oblik - oblik pločice. Pločice čokolade se pakiraju u svoju ambalažu te su spremne za skladištenje i otpremu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Strojarstvo, Temeljne tehničke znanosti, Interdisciplinarne tehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Tehničko veleučilište u Zagrebu

Profili:

Avatar Url Hrvoje Rakić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Leontenko, Lara
Proces proizvodnje čokolade, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Strojarski odjel, Zagreb
Leontenko, L. (2020) 'Proces proizvodnje čokolade', diplomski rad, preddiplomski, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Strojarski odjel, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Leontenko, Lara}, year = {2020}, pages = {34}, keywords = {Kra\v{s}, kakaovac, \v{c}okolada, kakao maslac, kakao prah}, title = {Proces proizvodnje \v{c}okolade}, keyword = {Kra\v{s}, kakaovac, \v{c}okolada, kakao maslac, kakao prah}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Leontenko, Lara}, year = {2020}, pages = {34}, keywords = {Kra\v{s}, cocoa, chocolate, cocoa butter, cocoa powder}, title = {Chocolate production process}, keyword = {Kra\v{s}, cocoa, chocolate, cocoa butter, cocoa powder}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font