Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1226432

UTJECAJ GLUTATIONA NA KEMIJSKI SASTAV I KAKVOĆU VINA 'POŠIP'


Vincek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana- Marija
UTJECAJ GLUTATIONA NA KEMIJSKI SASTAV I KAKVOĆU VINA 'POŠIP' // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 58-64 (domaća recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 1226432 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UTJECAJ GLUTATIONA NA KEMIJSKI SASTAV I KAKVOĆU VINA 'POŠIP'
(INFLUENCE OF GLUTATHIONE ON CHEMICAL COMPOSITION AND QUALITY OF THE POŠIP WINE)

Autori
Vincek, Ivana ; Jeromel, Ana ; Jagatić Korenika, Ana- Marija

Izvornik
Glasnik zaštite bilja (0350-9664) 5 (2022); 58-64

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
'Pošip', glutation, kisik, boja vina, ukupni fenoli
(Pošip, glutathione, oxygen, wine color, total phenols)

Sažetak
Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi utjecaj glutationa na kemijski sastav i senzorna svojstva vina 'Pošip' pri čemu je njegova primjena provedena prije te tijekom primarne prerade grožđa. Uspoređivani su rezultati fizikalno kemijskog sastava vina , sadržaj otopljenog kisika i ukupnih fenola te parametara boje između kontrolnog uzorka te tretmana dodatak glutationa na svježe grožđa (GG) i mošt (GM). Tretman glutationom imao je najveći utjecaj na topljivost kisika te nijansu i intenzitet boje u tretmanu GM, dok je najviša koncentracija ukupnih fenola bila u tretmanu GG. Senzornim ocjenjivanjem vina ´Pošip´ različitih tretmana nisu utvrđene značajne razlike u mirisu, okusu i općem dojmu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Vincek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana- Marija
UTJECAJ GLUTATIONA NA KEMIJSKI SASTAV I KAKVOĆU VINA 'POŠIP' // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 58-64 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
Vincek, I., Jeromel, A. & Jagatić Korenika, A. (2022) UTJECAJ GLUTATIONA NA KEMIJSKI SASTAV I KAKVOĆU VINA 'POŠIP'. Glasnik zaštite bilja, 5, 58-64.
@article{article, author = {Vincek, Ivana and Jeromel, Ana and Jagati\'{c} Korenika, Ana- Marija}, year = {2022}, pages = {58-64}, keywords = {'Po\v{s}ip', glutation, kisik, boja vina, ukupni fenoli}, journal = {Glasnik za\v{s}tite bilja}, volume = {5}, issn = {0350-9664}, title = {UTJECAJ GLUTATIONA NA KEMIJSKI SASTAV I KAKVO\'{C}U VINA 'PO\v{S}IP'}, keyword = {'Po\v{s}ip', glutation, kisik, boja vina, ukupni fenoli} }
@article{article, author = {Vincek, Ivana and Jeromel, Ana and Jagati\'{c} Korenika, Ana- Marija}, year = {2022}, pages = {58-64}, keywords = {Po\v{s}ip, glutathione, oxygen, wine color, total phenols}, journal = {Glasnik za\v{s}tite bilja}, volume = {5}, issn = {0350-9664}, title = {INFLUENCE OF GLUTATHIONE ON CHEMICAL COMPOSITION AND QUALITY OF THE PO\v{S}IP WINE}, keyword = {Po\v{s}ip, glutathione, oxygen, wine color, total phenols} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • AGRIS International
  • CAB Abstracts
  • FSTA: Food Science and Technology Abstracts
  • EBSCO
  • Ulrichsweb
  • Global Health





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font