Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1226195

Razvoj istraživanja sigurnosti mesa tijekom 100 godina djelovanja Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1922.-2022.)


Zdolec, Nevijo
Razvoj istraživanja sigurnosti mesa tijekom 100 godina djelovanja Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1922.-2022.) // Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2022. / Severin, Krešimir (ur.).
Poreč, 2022. str. 44-47 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1226195 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razvoj istraživanja sigurnosti mesa tijekom 100 godina djelovanja Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1922.-2022.)
(Development of meat safety research in the 100-year history of the Department of hygiene, technology and food safety of the Faculty of veterinary medicine in Zagreb (1922–2022).)

Autori
Zdolec, Nevijo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2022. / Severin, Krešimir - Poreč, 2022, 44-47

Skup
Veterinarski dani 2022.

Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 20.10.2022. - 23.10.2022

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
sigurnost mesa, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, povijest, znanost
(meat safety, Department of Hygiene, Technology and Food Safety, history, science)

Sažetak
U godini obilježavanja stote obljetnice djelovanja Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskog fakulteta (1922. – 2022.) nameće se logična potreba sažimanja i analize dosadašnjeg rada. Pored skorog objavljivanja Bibliografije Zavoda u kojoj je obuhvaćena sva publicistička djelatnost, u ovom radu je predstavljena znanstvena aktivnost Zavoda kroz objavljivanje radova i priopćenja u području sigurnosti mesa. Ukupno su do danas objavljena 673 rada u znanstvenim časopisima, od čega je njih 384 obuhvaćalo tematiku sigurnosti mesa i mesnih proizvoda. Pored navedenoga, autori - djelatnici Zavoda, raspravljali su u 304 priopćenja objavljena kao cjeloviti radovi u zbornicima znanstvenostručnih skupova, od čega je 190 njih posvećeno problematici sigurnosti mesa i mesnih proizvoda. Prikazani su znanstveni projekti Zavoda iz ovog područja, te trendovi objavljivanja radova s obzirom na čimbenike odjeka časopisa. Na kraju su prestavljena najnovija istraživanja u području sustava osiguravanja sigurnosti mesa i inspekcije mesa temeljene na riziku.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nevijo Zdolec (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zdolec, Nevijo
Razvoj istraživanja sigurnosti mesa tijekom 100 godina djelovanja Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1922.-2022.) // Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2022. / Severin, Krešimir (ur.).
Poreč, 2022. str. 44-47 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Zdolec, N. (2022) Razvoj istraživanja sigurnosti mesa tijekom 100 godina djelovanja Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1922.-2022.). U: Severin, K. (ur.)Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2022..
@article{article, author = {Zdolec, Nevijo}, editor = {Severin, K.}, year = {2022}, pages = {44-47}, keywords = {sigurnost mesa, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, povijest, znanost}, title = {Razvoj istra\v{z}ivanja sigurnosti mesa tijekom 100 godina djelovanja Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskoga fakulteta Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu (1922.-2022.)}, keyword = {sigurnost mesa, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, povijest, znanost}, publisherplace = {Pore\v{c}, Hrvatska} }
@article{article, author = {Zdolec, Nevijo}, editor = {Severin, K.}, year = {2022}, pages = {44-47}, keywords = {meat safety, Department of Hygiene, Technology and Food Safety, history, science}, title = {Development of meat safety research in the 100-year history of the Department of hygiene, technology and food safety of the Faculty of veterinary medicine in Zagreb (1922–2022).}, keyword = {meat safety, Department of Hygiene, Technology and Food Safety, history, science}, publisherplace = {Pore\v{c}, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font