Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1225630

BIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA


Čondić-Galiničić, Kristina
BIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1225630 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
BIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA
(BIOTRANSFORMATION OFKOMBUCHA BEVERAGE PRODUCED WITH ANANAS JUICE)

Autori
Čondić-Galiničić, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.07

Godina
2017

Stranica
36

Mentor
Beluhan, Sunčica

Ključne riječi
kombucha, organske kiseline, bakterijska celuloza
(Kombucha, organic acids, bacterial cellulo)

Sažetak
Kombucha kao fermentirano piće konzumira se dugi niz godina širom cijelog svijeta zbog svojih profilaktičkih i terapeutskih svojstava. U ovom radu praćena je fermentacija soka od ananasa nacijepljenog s kombuchom te zaslađenog s 80, 100, 120 i 140 g/L saharoze, tijekom 10 dana na temperaturi od 25°C u aerobnim i anaerobnim uvjetima. Promjene pH vezane su uz metaboličke aktivnosti simbiotski združene kulture kvasca i bakterija octene kiseline. Praćena je i proizvodnja organskih kiselina (octene i glukonske), etanola i bakterijske celuloze. Najveći prinos bakterijske celuloze dobiven je pri koncentarciji 80 g/L saharoze (140 g/L). Debljina sloja i prinos bakterijske celuloze dobivene u aerobnim i anaerobnim uvjetima povećava se s vremenom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Sunčica Beluhan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čondić-Galiničić, Kristina
BIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Čondić-Galiničić, K. (2017) 'BIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}ondi\'{c}-Galini\v{c}i\'{c}, Kristina}, year = {2017}, pages = {36}, keywords = {kombucha, organske kiseline, bakterijska celuloza}, title = {BIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA}, keyword = {kombucha, organske kiseline, bakterijska celuloza}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}ondi\'{c}-Galini\v{c}i\'{c}, Kristina}, year = {2017}, pages = {36}, keywords = {Kombucha, organic acids, bacterial cellulo}, title = {BIOTRANSFORMATION OFKOMBUCHA BEVERAGE PRODUCED WITH ANANAS JUICE}, keyword = {Kombucha, organic acids, bacterial cellulo}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font