Pregled bibliografske jedinice broj: 1224801
Proizvodnja mliječnih proizvoda na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Lenđel
Proizvodnja mliječnih proizvoda na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Lenđel, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1224801 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja mliječnih proizvoda na obiteljskom
poljoprivrednom gospodarstvu Lenđel
(Production of dairy products at Lenđel family farm)
Autori
Lenđel, Sintija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
13.09
Godina
2022
Stranica
25
Mentor
Ivona Djurkin Kušec
Ključne riječi
mlijeko ; obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ; sir ; fermentirani mliječni proizvod
(milk ; family farm ; cheese ; fermented dairy product)
Sažetak
Cilj ovog završnog rada bilo je prikazati obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Lenđel, te opisati proizvodnju i tehnološke procese proizvodnje sira i fermentiranih mliječnih proizvoda na ovom gospodarstvu. U radu su opisane osnovne karakteristike mlijeka kao sirovine za proizvodnju mliječnih proizvoda, te generalni postulati sirarske proizvodnje i proizvodnje fermentiranih mliječnih napitaka. Također su detaljno navedeni i opisani tehnološki procesi proizvodnje svježeg sira, sira trapista, kuhanog sira, škripavca, krem sira, sira parenjice, jogurta/voćnog jogurta, grčkog jogurta i kiselog vrhnja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Ivona Djurkin Kušec
(mentor)