Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1223933

Utjecaj različitih sojeva kvasaca na brzinu vrenja u boci i kakvoću bijelog pjenušavog vina


Matković, Zvonimir
Utjecaj različitih sojeva kvasaca na brzinu vrenja u boci i kakvoću bijelog pjenušavog vina, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1223933 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj različitih sojeva kvasaca na brzinu vrenja u boci i kakvoću bijelog pjenušavog vina
(The influence of different yeast strains on the rate of fermentation in the bottle and the quality of white sparkling wine)

Autori
Matković, Zvonimir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.09

Godina
2022

Stranica
27

Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija

Ključne riječi
pjenušac, sekundarna fermentacija, tradicionalna metoda, kvasci
(sparkling wine, secondary fermentation, traditional method, yeast)

Sažetak
Proizvodnja pjenušavih vina u RH je u stalnom uzlaznom trendu, pri čemu značajno prevladava tradicionalna metoda vrenja u boci kao kvalitetnija metoda proizvodnje pjenušavih vina. Osim samog odabira sorte i kakvoće baznog vina, odgovarajuća kvaliteta pjenušavog vina ovisi i o kvascima. Brzina sekundarnog vrenja, autoliza kvasaca i prirodno bistrenje pjenušavog vina određuju senzorna svojstva i njegovu kakvoću. U fokusu ovoga rada je utjecaj tri različita soja kvasca na brzinu vrenja u boci i kakvoću pjenušavog vina u proizvodnji na pokušalištu Jazbina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Matković, Zvonimir
Utjecaj različitih sojeva kvasaca na brzinu vrenja u boci i kakvoću bijelog pjenušavog vina, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Matković, Z. (2022) 'Utjecaj različitih sojeva kvasaca na brzinu vrenja u boci i kakvoću bijelog pjenušavog vina', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Matkovi\'{c}, Zvonimir}, year = {2022}, pages = {27}, keywords = {pjenu\v{s}ac, sekundarna fermentacija, tradicionalna metoda, kvasci}, title = {Utjecaj razli\v{c}itih sojeva kvasaca na brzinu vrenja u boci i kakvo\'{c}u bijelog pjenu\v{s}avog vina}, keyword = {pjenu\v{s}ac, sekundarna fermentacija, tradicionalna metoda, kvasci}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Matkovi\'{c}, Zvonimir}, year = {2022}, pages = {27}, keywords = {sparkling wine, secondary fermentation, traditional method, yeast}, title = {The influence of different yeast strains on the rate of fermentation in the bottle and the quality of white sparkling wine}, keyword = {sparkling wine, secondary fermentation, traditional method, yeast}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font