Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1223875

Utjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na kakvoću i sastav pjenušavog vina ´Grk´


Brleković, Valentina
Utjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na kakvoću i sastav pjenušavog vina ´Grk´, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1223875 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na kakvoću i sastav pjenušavog vina ´Grk´
(The influence of secondary fermentation yeasts on the quality and composition of sparkling wine Grk)

Autori
Brleković, Valentina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.09

Godina
2022

Stranica
28

Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija

Ključne riječi
kvasci, perlanje, pjena, sekundarna fermentacija, tradicionalna metoda
(effervescence, foam, secondary fermentation, traditional method, yeasts)

Sažetak
´Grk´ je hrvatska autohtona sorta podrijetlom s otoka Korčule, od koje se proizvode cijenjena mirna i desertna vina. Jedno od značajnih svojstava sorte je i zadržavanje ugodne kiselosti, odnosno ukupna kiselost koja je viša u odnosu na većinu drugih južnih bijelih sorata. Svojstva sorte i raniji rok berbe omogućuju i proizvodnju pjenušavih vina tradicionalnom metodom. U ovom radu provedene su analize osnovnog fizikalno- kemijskog sastava mošta i baznog vina, parametara boje, ukupnih fenola te senzornih svojstava pjenušavih vina ´Grk´ proizvedenih s različitim sojevima kvasaca primijenjenih u sekundarnoj fermentaciji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Brleković, Valentina
Utjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na kakvoću i sastav pjenušavog vina ´Grk´, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Brleković, V. (2022) 'Utjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na kakvoću i sastav pjenušavog vina ´Grk´', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Brlekovi\'{c}, Valentina}, year = {2022}, pages = {28}, keywords = {kvasci, perlanje, pjena, sekundarna fermentacija, tradicionalna metoda}, title = {Utjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na kakvo\'{c}u i sastav pjenu\v{s}avog vina ´Grk´}, keyword = {kvasci, perlanje, pjena, sekundarna fermentacija, tradicionalna metoda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Brlekovi\'{c}, Valentina}, year = {2022}, pages = {28}, keywords = {effervescence, foam, secondary fermentation, traditional method, yeasts}, title = {The influence of secondary fermentation yeasts on the quality and composition of sparkling wine Grk}, keyword = {effervescence, foam, secondary fermentation, traditional method, yeasts}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font