Pregled bibliografske jedinice broj: 1222296
Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane
Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb
CROSBI ID: 1222296 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane
(Analysis of the attitudes of restaurateurs for the
offer of healthy food)
Autori
Osmani, Artan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Mjesto
Zagreb
Datum
06.03
Godina
2020
Stranica
54
Mentor
Plećaš, Mihael ; Andrijanić, Ivo
Ključne riječi
zdrava prehrana, bezglutenska prehrana, ugostiteljstvo
(healthy diet, uncooked food, catering)
Sažetak
U ovom diplomskom radu se prikazuje koliko je važno uvesti zdravu prehranu u ugostiteljstvu. U ovom radu su obrađene funkcije i podjele ugostiteljstva, vrste usluga u ugostiteljstvu, teoretski aspekti ugostiteljstva, postanak i razvitak ugostiteljstva te suvremeno ugostiteljstvo. Također su definirani aktualni trendovi u prehrani i osnovni principi zdrave prehrane. Na anketnom upitniku se temelji empirijsko istraživanje, a u anketnom upitniku su sudjelovali vlasnici ugostiteljskih objekata diljem Republike Hrvatske. Ovim upitnikom su ispitani stavovi i mišljenja o zdravoj prehrani. Prema anketnom upitniku može se zaključiti da su vlasnici ugostiteljskih objekata svjesni kako je prilagođavanja gastronomske ponude zahtjevima gostiju vrlo važno i da među posjetiteljima ugostiteljskih objekata ne postoji dovoljna razvijena svijest o utjecaju zdrave prehrane na povećanje kvalitete života.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Sveučilište Libertas