Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1222296

Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane


Osmani, Artan
Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb


CROSBI ID: 1222296 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane
(Analysis of the attitudes of restaurateurs for the offer of healthy food)

Autori
Osmani, Artan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Mjesto
Zagreb

Datum
06.03

Godina
2020

Stranica
54

Mentor
Plećaš, Mihael ; Andrijanić, Ivo

Ključne riječi
zdrava prehrana, bezglutenska prehrana, ugostiteljstvo
(healthy diet, uncooked food, catering)

Sažetak
U ovom diplomskom radu se prikazuje koliko je važno uvesti zdravu prehranu u ugostiteljstvu. U ovom radu su obrađene funkcije i podjele ugostiteljstva, vrste usluga u ugostiteljstvu, teoretski aspekti ugostiteljstva, postanak i razvitak ugostiteljstva te suvremeno ugostiteljstvo. Također su definirani aktualni trendovi u prehrani i osnovni principi zdrave prehrane. Na anketnom upitniku se temelji empirijsko istraživanje, a u anketnom upitniku su sudjelovali vlasnici ugostiteljskih objekata diljem Republike Hrvatske. Ovim upitnikom su ispitani stavovi i mišljenja o zdravoj prehrani. Prema anketnom upitniku može se zaključiti da su vlasnici ugostiteljskih objekata svjesni kako je prilagođavanja gastronomske ponude zahtjevima gostiju vrlo važno i da među posjetiteljima ugostiteljskih objekata ne postoji dovoljna razvijena svijest o utjecaju zdrave prehrane na povećanje kvalitete života.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište Libertas

Profili:

Avatar Url Ivo Andrijanić (mentor)

Avatar Url Mihael Plećaš (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Osmani, Artan
Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb
Osmani, A. (2020) 'Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane', diplomski rad, preddiplomski, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Osmani, Artan}, year = {2020}, pages = {54}, keywords = {zdrava prehrana, bezglutenska prehrana, ugostiteljstvo}, title = {Analiza stavova ugostitelja za ponudu zdrave hrane}, keyword = {zdrava prehrana, bezglutenska prehrana, ugostiteljstvo}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Osmani, Artan}, year = {2020}, pages = {54}, keywords = {healthy diet, uncooked food, catering}, title = {Analysis of the attitudes of restaurateurs for the offer of healthy food}, keyword = {healthy diet, uncooked food, catering}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font