Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1220482

Formiranje policikličkih aromatskih ugljikovodika u sladu u odnosu na temperaturu sušenja


Čulo, Mia
Formiranje policikličkih aromatskih ugljikovodika u sladu u odnosu na temperaturu sušenja, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1220482 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Formiranje policikličkih aromatskih ugljikovodika u sladu u odnosu na temperaturu sušenja
(Formation of polycyclic aromatic hydrocarbons in malt in relation to the kilning temperature)

Autori
Čulo, Mia

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2022

Stranica
34

Mentor
Kristina Mastanjević ; Brankica Kartalović

Ključne riječi
PAH ; slad ; sušenje
(PAHs ; malt ; kilning)

Sažetak
Policiklički aromatski ugljikovodici (PAH) su toksični spojevi koji se mogu naći u okolišu, ali i hrani i piću. U hrani se formiraju pri izloženosti višim temperaturama, najčešće pri postupcima kuhanja i pečenja. Sušenje slada odvija se na različitim temperaturama, ovisno o boji i aromi koju je potrebno postići za određeni tip slada. Tako temperature sušenja variraju od 80 – 220 °C. Cilj ovog rada je pratiti formiranje PAH- ova tijekom sušenja slada na različitim temperaturama te odrediti koji spojevi nastaju na određenim temperaturama. Također će se pratiti utjecaj vremena izlaganja visokim temperaturama na sadržaj PAH-ova u sladu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Kristina Mastanjević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čulo, Mia
Formiranje policikličkih aromatskih ugljikovodika u sladu u odnosu na temperaturu sušenja, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Čulo, M. (2022) 'Formiranje policikličkih aromatskih ugljikovodika u sladu u odnosu na temperaturu sušenja', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}ulo, Mia}, year = {2022}, pages = {34}, keywords = {PAH, slad, su\v{s}enje}, title = {Formiranje policikli\v{c}kih aromatskih ugljikovodika u sladu u odnosu na temperaturu su\v{s}enja}, keyword = {PAH, slad, su\v{s}enje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}ulo, Mia}, year = {2022}, pages = {34}, keywords = {PAHs, malt, kilning}, title = {Formation of polycyclic aromatic hydrocarbons in malt in relation to the kilning temperature}, keyword = {PAHs, malt, kilning}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font