Pregled bibliografske jedinice broj: 1220479
Policiklički aromatski ugljikovodici u kukuruzu kokičaru i kokicama
Policiklički aromatski ugljikovodici u kukuruzu kokičaru i kokicama, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1220479 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Policiklički aromatski ugljikovodici u kukuruzu
kokičaru i kokicama
(Polycyclic aromatic hydrocarbons in popcorn maize
varieties and popcorns)
Autori
Marić, Glorija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
30.09
Godina
2022
Stranica
32
Mentor
Kristina Mastanjević ; Vlatko Galić
Ključne riječi
PAH ; kokice ; kukuruz kokičar
(PAH ; popcorn ; popcorn maize)
Sažetak
Policiklički aromatski ugljikovodici (PAH) su spojevi koji se mogu naći u okolišu, ali i hrani i piću, a neki od njih su karakterizirani kao karcenogeni. U hranu mogu dospjeti iz okoliša, ali se najvećim dijelom formiraju pri izloženosti visokim temperaturama pri postupcima kuhanja i pečenja. Cilj ovoga rada je odrediti PAH-ove u različitim linijama kukuruza kokičara te suho prženim kokicama dobivenim iz tih linija te promotriti utjecaj linije na sadržaj PAH-ova u kokicama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija