Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1220477

Senzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomoću dvije vrste kveik kvasca


Rozman, Leon
Senzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomoću dvije vrste kveik kvasca, 2022., diplomski rad, diplomski, Osijek


CROSBI ID: 1220477 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomoću dvije vrste kveik kvasca
(Sensory and physical-chemical properties of beer produced with two kveik yeast types)

Autori
Rozman, Leon

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2022

Stranica
35

Mentor
Kristina Mastanjević

Ključne riječi
Pivo, ale, kveik, fermentacija, kvasac
(beer, ale, kveik, fermentation, yeast)

Sažetak
Pivo je blago alkoholno piće konzumirano od ljudske civilizacije više tisuća godina. Tokom vremena tehnologija proizvodnje se razvijala, no krucijalni korak je uvijek proces fermentacije koji provode kvasci. U suvremenoj proizvodnji piva koriste se standardizirani industrijski kvasci. Ovaj rad opisuje proizvodnju piva u stilu American Pale Ale uz korištenje kveik kvasaca specifičnih svojstava koji se ne koriste u masovnoj proizvodnji piva. Pivo je proizvedeno u laboratoriju u dvije paralele s kveik kvascima različitih proizvođača metodama kućnog pivarstva. Nakon proizvodnje pivo je analizirano u laboratoriju pivovare kako bi se dobio bolji uvid u utjecaj kveik kvasca na svojstva piva te na razlike kveik kvasaca između proizvođača.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Kristina Mastanjević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Rozman, Leon
Senzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomoću dvije vrste kveik kvasca, 2022., diplomski rad, diplomski, Osijek
Rozman, L. (2022) 'Senzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomoću dvije vrste kveik kvasca', diplomski rad, diplomski, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rozman, Leon}, year = {2022}, pages = {35}, keywords = {Pivo, ale, kveik, fermentacija, kvasac}, title = {Senzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomo\'{c}u dvije vrste kveik kvasca}, keyword = {Pivo, ale, kveik, fermentacija, kvasac}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Rozman, Leon}, year = {2022}, pages = {35}, keywords = {beer, ale, kveik, fermentation, yeast}, title = {Sensory and physical-chemical properties of beer produced with two kveik yeast types}, keyword = {beer, ale, kveik, fermentation, yeast}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font