Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1219709

Tehnologija proizvodnje ekstra tvrdih i tvrdih sireva


Petrović, Matija
Tehnologija proizvodnje ekstra tvrdih i tvrdih sireva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1219709 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija proizvodnje ekstra tvrdih i tvrdih sireva
(Extra hard and hard cheese manufacturing)

Autori
Petrović, Matija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2020

Stranica
27

Mentor
Lučan Čolić, Mirela

Ključne riječi
sir ; tvrdi sir ; ekstra tvrdi sir ; proizvodnja sira
(hard cheese ; extra hard cheese ; cheese manufacturing)

Sažetak
U radu je objašnjen proces proizvodnje sira, pri čemu je posebna pažnja posvećena proizvodnji ekstra tvrdih i tvrdih sireva. Sirevi se općenito mogu podijeliti prema vrsti mlijeka (kravlji, kozji, ovčji...), prema udjelu masti u suhoj tvari (ekstramasni, punomasni, masni, polumasni i posni), a ona najpoznatija podjela je prema udjelu vode u bezmasnoj tvari sira (ekstra tvrdi, tvrdi, polutvrdi, meki, svježi). Proizvodnja sira obuhvaća pripremu mlijeka, sirenje ili grušanje mlijeka uz izdvajanje sirutke, sušenje gruša i oblikovanje sirnog zrna, što se primjenjuje u proizvodnji svih vrsta sireva, te specifične postupke koji se provode pri daljnjoj obradi gruša tijekom proizvodnje određene vrste sira.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Mirela Lučan Čolić (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Petrović, Matija
Tehnologija proizvodnje ekstra tvrdih i tvrdih sireva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Petrović, M. (2020) 'Tehnologija proizvodnje ekstra tvrdih i tvrdih sireva', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Petrovi\'{c}, Matija}, year = {2020}, pages = {27}, keywords = {sir, tvrdi sir, ekstra tvrdi sir, proizvodnja sira}, title = {Tehnologija proizvodnje ekstra tvrdih i tvrdih sireva}, keyword = {sir, tvrdi sir, ekstra tvrdi sir, proizvodnja sira}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Petrovi\'{c}, Matija}, year = {2020}, pages = {27}, keywords = {hard cheese, extra hard cheese, cheese manufacturing}, title = {Extra hard and hard cheese manufacturing}, keyword = {hard cheese, extra hard cheese, cheese manufacturing}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font