Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1218268

Utjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina


Horvatić, Karlo
Utjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1218268 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina
(Influence of endosperm milling degree on the attenuation limit of wheat mash)

Autori
Horvatić, Karlo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
12.09

Godina
2022

Stranica
33

Mentor
Mastanjević, Kristina ; Dvojković, Krešimir

Ključne riječi
tvrdoća, pšenica ; staklavost ; komina ; prevrelost ; ošećerenje
(hardness ; wheat ; vitrousness ; wort ; attenuation ; saccharification)

Sažetak
Cilj ovog rada je ustanoviti utjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na konačni stupanj prevrenja pšeničnih komina, a polazeći od pretpostavke da će mehaničkim usitnjavanjem (gruba, fina i vrlo fina meljava) i staklasti dijelovi endosperma navedenih pšenica postati fizički dostupni djelovanju citolitičkih, proteolitičkih i amilolitičkih enzima, te će uspješnost ošećerenja endosperma rasti sa povećanjem stupnja usitnjenosti. Na ovaj način će se potvrditi hipoteza da visoka početna staklavost zrna nije ograničavajući faktor u primjeni ovih pšenica u industriji vrenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Horvatić, Karlo
Utjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Horvatić, K. (2022) 'Utjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Horvati\'{c}, Karlo}, year = {2022}, pages = {33}, keywords = {tvrdo\'{c}a, p\v{s}enica, staklavost, komina, prevrelost, o\v{s}e\'{c}erenje}, title = {Utjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na kona\v{c}ni stupanj prevrelosti p\v{s}eni\v{c}nih komina}, keyword = {tvrdo\'{c}a, p\v{s}enica, staklavost, komina, prevrelost, o\v{s}e\'{c}erenje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Horvati\'{c}, Karlo}, year = {2022}, pages = {33}, keywords = {hardness, wheat, vitrousness, wort, attenuation, saccharification}, title = {Influence of endosperm milling degree on the attenuation limit of wheat mash}, keyword = {hardness, wheat, vitrousness, wort, attenuation, saccharification}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font