Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1217499

Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju


Vrban, Marinela
Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica


CROSBI ID: 1217499 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju
(Characteristics of wine production in the Ludbreg vineyard)

Autori
Vrban, Marinela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju

Mjesto
Koprivnica

Datum
27.09

Godina
2022

Stranica
35

Mentor
Šamec, Dunja

Ključne riječi
Ludbreško vinogorje ; suvremeno vinarstvo ; tehnologija proizvodnje bijelih i crnih vina ; turističke manifestacije
(Ludbreg wine region ; modern winemaking ; production technology of white and red wines ; tourist events)

Sažetak
Ludbreško vinogorje pripada vinogradarskoj podregiji Varaždin-Međimurje, regiji Središnja bregovita Hrvatska. Cilj rada je prikazati karakteristike ludbreškog vinogorja i način proizvodnje vina u ludbreškom kraju. U radu se daje i prikaz suvremenog stanje vinogradarstva i vinarstva u Republici Hrvatskoj, kao i povijest vinarstva i vinogradarstva. Na primjeru proizvodnje u obitelji Vrban prikazana je tehnologija proizvodnje bijelih i crnih vina koja je najčešće zastupljena u ovom području. Također, dati je i prikaz sorata te najznačajnijih udruga i vinogradara te turističke manifestacije povezane uz vino. U praktičnom dijelu je anketirano 35 osoba koji imaju vinograde u ludbreškom vinogorju kako bi se dobio uvid u karakteristike proizvodnje vina u tom kraju. Prema dobivenim podacima, iako većina ispitanika proizvodi vino za vlastite potrebe sve se više teže proizvodnji što kvalitetnijih vina poštujući sve zakonske regulative i upotrebljavajući suvremene tehnike proizvodnje vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)



POVEZANOST RADA


Projekti:
UNIN--UNIN-BIOTEH-21-1-1 - Određivanje biološke aktivnosti biljnih ekstrakata i metabolita (Šamec, Dunja, UNIN ) ( CroRIS)

Ustanove:
Sveučilište Sjever, Koprivnica

Profili:

Avatar Url Dunja Šamec (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.unin.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Vrban, Marinela
Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
Vrban, M. (2022) 'Karakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju', diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrban, Marinela}, year = {2022}, pages = {35}, keywords = {Ludbre\v{s}ko vinogorje, suvremeno vinarstvo, tehnologija proizvodnje bijelih i crnih vina, turisti\v{c}ke manifestacije}, title = {Karakteristike proizvodnje vina u ludbre\v{s}kom vinogorju}, keyword = {Ludbre\v{s}ko vinogorje, suvremeno vinarstvo, tehnologija proizvodnje bijelih i crnih vina, turisti\v{c}ke manifestacije}, publisherplace = {Koprivnica} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrban, Marinela}, year = {2022}, pages = {35}, keywords = {Ludbreg wine region, modern winemaking, production technology of white and red wines, tourist events}, title = {Characteristics of wine production in the Ludbreg vineyard}, keyword = {Ludbreg wine region, modern winemaking, production technology of white and red wines, tourist events}, publisherplace = {Koprivnica} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font