Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1215182

Enogastronomski animacijski programi Dvorca Trakošćan - model unapređenja Turističke ponude Varaždina


Ivančić, Ivana; Mikinac, Krešimir; Čuček, Maja
Enogastronomski animacijski programi Dvorca Trakošćan - model unapređenja Turističke ponude Varaždina // Zbornik Veleučilišta u Rijeci / Journal of the Polytechnic of Rijeka, 10 (2022), 1; 185-199 doi:10.31784/zvr.10.1.11 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)


CROSBI ID: 1215182 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Enogastronomski animacijski programi Dvorca Trakošćan - model unapređenja Turističke ponude Varaždina
(Enogastronomic animation programs of Trakošćan castle - model for improving the tourist offer of Varaždin)

Autori
Ivančić, Ivana ; Mikinac, Krešimir ; Čuček, Maja

Izvornik
Zbornik Veleučilišta u Rijeci / Journal of the Polytechnic of Rijeka (1848-1299) 10 (2022), 1; 185-199

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prethodno priopćenje, znanstveni

Ključne riječi
animacijski programi ; enogastronomija ; turistička ponuda ; dvorac Trakošćan
(animation programs ; enogastronomy ; tourist offer ; Trakošćan Castel)

Sažetak
Suvremeni trendovi turističkih kretanja nameću potrebu konstantnog inoviranja turističke ponude i stvaranja dodatne vrijednosti. Primarni fokus svih turističkih sadržaja mora biti na zadovoljenju potreba i motiva turista te ispunjenu želje za dodatnim doživljajem. Zbog mogućnosti brze prilagodbe i raznovrsnosti upravo animacijski programi predstavljaju idealno rješenje u stvaranju takvih turističkih sadržaja. Suvremeni turisti u potrazi za kvalitetnim sadržajima, a motivirani kulturom, povijesnom baštinom, enogastonomijom, lokalnim življenjem, stapanjem sa zajednicom, predstavljaju izazov u kreiranju turističke ponude. U cilju obogaćivanja turističke ponude Varaždina i dodatne valorizacije postojećih turističkih sadržaja osmišljeno je istraživanje kojem je fokus definirati vrste animacijskih programa koji u najvećem opsegu mogu doprinijeti unapređenju postojeće turističke ponude. U tu svrhu, kao model istraživanja, korišten je primjer dvorca Trakošćan te se kroz ispitivanje lokalnog stanovništva, ujedno i posjetitelja dvorca, istražilo koje vrste animacijskih programa bi bilo najoptimalnije implementirati u turističku ponudu. Prema rezultatima istraživanja, velika većina ispitanika složna je u razmišljanju kako treba povećati broj i vrstu animacijskih programa dvorca Trakošćan, a najveći interes ispitanici su pokazali za animacijske programe sa enogastronomskim sadržajima. Današnje promjene na turističkom tržištu nisu iznimka već pravilo i jedini način uspješnog savladavanja svih izazova je praćenje trendova i osluškivanje želja i potreba turista. Enogastronomski sadržaji u turističkoj ponudi novi su trend koji je neophodno uključivati u sve segmente turističke ponude pa tako i u animacijske programe, budući da je u krajnji cilj destinaciju učiniti turistima privlačnijom i konkurentnijom

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

Profili:

Avatar Url Krešimir Mikinac (autor)

Avatar Url Ivana Ivančić (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

doi hrcak.srce.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Ivančić, Ivana; Mikinac, Krešimir; Čuček, Maja
Enogastronomski animacijski programi Dvorca Trakošćan - model unapređenja Turističke ponude Varaždina // Zbornik Veleučilišta u Rijeci / Journal of the Polytechnic of Rijeka, 10 (2022), 1; 185-199 doi:10.31784/zvr.10.1.11 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
Ivančić, I., Mikinac, K. & Čuček, M. (2022) Enogastronomski animacijski programi Dvorca Trakošćan - model unapređenja Turističke ponude Varaždina. Zbornik Veleučilišta u Rijeci / Journal of the Polytechnic of Rijeka, 10 (1), 185-199 doi:10.31784/zvr.10.1.11.
@article{article, author = {Ivan\v{c}i\'{c}, Ivana and Mikinac, Kre\v{s}imir and \v{C}u\v{c}ek, Maja}, year = {2022}, pages = {185-199}, DOI = {10.31784/zvr.10.1.11}, keywords = {animacijski programi, enogastronomija, turisti\v{c}ka ponuda, dvorac Trako\v{s}\'{c}an}, journal = {Zbornik Veleu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci / Journal of the Polytechnic of Rijeka}, doi = {10.31784/zvr.10.1.11}, volume = {10}, number = {1}, issn = {1848-1299}, title = {Enogastronomski animacijski programi Dvorca Trako\v{s}\'{c}an - model unapre\djenja Turisti\v{c}ke ponude Vara\v{z}dina}, keyword = {animacijski programi, enogastronomija, turisti\v{c}ka ponuda, dvorac Trako\v{s}\'{c}an} }
@article{article, author = {Ivan\v{c}i\'{c}, Ivana and Mikinac, Kre\v{s}imir and \v{C}u\v{c}ek, Maja}, year = {2022}, pages = {185-199}, DOI = {10.31784/zvr.10.1.11}, keywords = {animation programs, enogastronomy, tourist offer, Trako\v{s}\'{c}an Castel}, journal = {Zbornik Veleu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci / Journal of the Polytechnic of Rijeka}, doi = {10.31784/zvr.10.1.11}, volume = {10}, number = {1}, issn = {1848-1299}, title = {Enogastronomic animation programs of Trako\v{s}\'{c}an castle - model for improving the tourist offer of Vara\v{z}din}, keyword = {animation programs, enogastronomy, tourist offer, Trako\v{s}\'{c}an Castel} }

Časopis indeksira:


  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • Emerging Sources Citation Index (ESCI)


Citati:





    Contrast
    Increase Font
    Decrease Font
    Dyslexic Font