Pregled bibliografske jedinice broj: 1214738
Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec
Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
CROSBI ID: 1214738 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti
na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER,
Beretinec
(Similarities and differences in the production of
Muscat yellow wine on the example of the members
of the "VIV-BER" winegrowers' association,
Beretine)
Autori
Boršćak, Dora
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju
Mjesto
Koprivnica
Datum
06.09
Godina
2022
Stranica
42
Mentor
Šamec, Dunja
Ključne riječi
VIV-BER Beretinec ; podregija Zagorje-Međimurje žuti muškat ; vinogradarstvo ; tehnologija proizvodnje vina
(VIV-BER Beretinec ; subregion Zagorje-Međimurje ; Yellow Muscat ; viticulture ; wine production technology)
Sažetak
U ovom radu obrađuje se sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara „VIV-BER“, Beretinec. U uvodnom dijelu prikazan je uzgoj vinove loze u Hrvatskoj, a posebno se obrađuju i pod regija Zagorje – Međimurje te vinogorje Varaždin te njezini najpoznatiji vinogradari te vinogradarske udruge. Data su i osnovna obilježja sorte muškat žuti. Osim na relevantnoj literaturi, rad se bazira i na praktičnom dijelu u kojem su intervjuirana trojica članova udruge vinograda i voćara VIV-BER iz Beretinca koji donose svoj pogled na uzgoj i proizvodnju muškata žutog. Prema njihovim iskustvima opisana je tehnologija proizvodnje vina muškat žutite se daje prikaz analize intervjuiranih ispitanika i dobivenih podataka koji pokazuje sličnosti i razlike u proizvodnji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
UNIN--UNIN-BIOTEH-21-1-1 - Određivanje biološke aktivnosti biljnih ekstrakata i metabolita (Šamec, Dunja, UNIN ) ( CroRIS)
Ustanove:
Sveučilište Sjever, Koprivnica
Profili:
Dunja Šamec
(mentor)