Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1214738

Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec


Boršćak, Dora
Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica


CROSBI ID: 1214738 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec
(Similarities and differences in the production of Muscat yellow wine on the example of the members of the "VIV-BER" winegrowers' association, Beretine)

Autori
Boršćak, Dora

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju

Mjesto
Koprivnica

Datum
06.09

Godina
2022

Stranica
42

Mentor
Šamec, Dunja

Ključne riječi
VIV-BER Beretinec ; podregija Zagorje-Međimurje žuti muškat ; vinogradarstvo ; tehnologija proizvodnje vina
(VIV-BER Beretinec ; subregion Zagorje-Međimurje ; Yellow Muscat ; viticulture ; wine production technology)

Sažetak
U ovom radu obrađuje se sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara „VIV-BER“, Beretinec. U uvodnom dijelu prikazan je uzgoj vinove loze u Hrvatskoj, a posebno se obrađuju i pod regija Zagorje – Međimurje te vinogorje Varaždin te njezini najpoznatiji vinogradari te vinogradarske udruge. Data su i osnovna obilježja sorte muškat žuti. Osim na relevantnoj literaturi, rad se bazira i na praktičnom dijelu u kojem su intervjuirana trojica članova udruge vinograda i voćara VIV-BER iz Beretinca koji donose svoj pogled na uzgoj i proizvodnju muškata žutog. Prema njihovim iskustvima opisana je tehnologija proizvodnje vina muškat žutite se daje prikaz analize intervjuiranih ispitanika i dobivenih podataka koji pokazuje sličnosti i razlike u proizvodnji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
UNIN--UNIN-BIOTEH-21-1-1 - Određivanje biološke aktivnosti biljnih ekstrakata i metabolita (Šamec, Dunja, UNIN ) ( CroRIS)

Ustanove:
Sveučilište Sjever, Koprivnica

Profili:

Avatar Url Dunja Šamec (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.unin.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Boršćak, Dora
Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
Boršćak, D. (2022) 'Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec', diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bor\v{s}\'{c}ak, Dora}, year = {2022}, pages = {42}, keywords = {VIV-BER Beretinec, podregija Zagorje-Me\djimurje \v{z}uti mu\v{s}kat, vinogradarstvo, tehnologija proizvodnje vina}, title = {Sli\v{c}nosti i razlike u proizvodnji vina mu\v{s}kat \v{z}uti na primjeru \v{c}lanova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec}, keyword = {VIV-BER Beretinec, podregija Zagorje-Me\djimurje \v{z}uti mu\v{s}kat, vinogradarstvo, tehnologija proizvodnje vina}, publisherplace = {Koprivnica} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bor\v{s}\'{c}ak, Dora}, year = {2022}, pages = {42}, keywords = {VIV-BER Beretinec, subregion Zagorje-Me\djimurje, Yellow Muscat, viticulture, wine production technology}, title = {Similarities and differences in the production of Muscat yellow wine on the example of the members of the "VIV-BER" winegrowers' association, Beretine}, keyword = {VIV-BER Beretinec, subregion Zagorje-Me\djimurje, Yellow Muscat, viticulture, wine production technology}, publisherplace = {Koprivnica} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font