Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1214709

Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna


Sršić, Matea
Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1214709 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna
(Influence of Adding Spelt Husks on the Qualitative Properties of Wheat Flour Tea Biscuits)

Autori
Sršić, Matea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
13.09

Godina
2019

Stranica
37

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Neposredni voditelj
Lukinac Čačić, Jasmina

Ključne riječi
čajno pecivo ; pir ; boja ; senzorska ocjena
(tea biscuits ; spelt ; colour ; sensory evaluation)

Sažetak
Zadatak rada bio je odrediti utjecaj dodatka različitih udjela mljevene pljevice pira (5, 10 i 15 %) pšeničnom brašnu pri ispitivanju kvalitativnih svojstava čajnog peciva. Čajno pecivo je proizvedeno prema standardnoj AACC metodi 10-50.05. U uzorcima čajnog peciva provedene su sljedeće analize: udio i aktivitet vode, volumen, boja površine i usitnjenog čajnog peciva, tekstura čajnog peciva i senzorska analiza. S povećanjem udjela pljevice pira dolazi do povećanja udjela vode, visine i volumena čajnog peciva, te je promjena boje najizraženija. Čajno pecivo s 15 % pljevice pira je senzorski najlošije ocjenjeno od svih uzoraka čajnih peciva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2018-01-1227 - Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco) (Bucić-Kojić, Ana, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Sršić, Matea
Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Sršić, M. (2019) 'Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Sr\v{s}i\'{c}, Matea}, year = {2019}, pages = {37}, keywords = {\v{c}ajno pecivo, pir, boja, senzorska ocjena}, title = {Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva \v{c}ajnog peciva od p\v{s}eni\v{c}nog bra\v{s}na}, keyword = {\v{c}ajno pecivo, pir, boja, senzorska ocjena}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Sr\v{s}i\'{c}, Matea}, year = {2019}, pages = {37}, keywords = {tea biscuits, spelt, colour, sensory evaluation}, title = {Influence of Adding Spelt Husks on the Qualitative Properties of Wheat Flour Tea Biscuits}, keyword = {tea biscuits, spelt, colour, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font