Pregled bibliografske jedinice broj: 1214643
Priprema pšenice za meljavu u pogonu "Žito" Đakovo
Priprema pšenice za meljavu u pogonu "Žito" Đakovo, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1214643 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Priprema pšenice za meljavu u pogonu "Žito" Đakovo
(Preparation of Wheat for Milling in the
Facility"Žito" Đakovo)
Autori
Lozić, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
30.09
Godina
2019
Stranica
16
Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka
Ključne riječi
„Žito“ Đakovo ; pšenica ; meljava ; primjese ; čišćenje zrna
(„Žito“ Đakovo ; wheat ; milling ; impurities ; grain cleaning)
Sažetak
Završni rad o pripremi pšenice za meljavu u „Žito“ Đakovo temelji se na znanjima stečenim tijekom studija te na iskustvu dobivenim tijekom odrađivanja prakse u mlinu. U procesu mljevenja pšenice razlikuju se tri faze: priprema pšenice za meljavu, usitnjavanje i razvrstavanje usitnjenog materijala te skladištenje i isporuka gotovih proizvoda. Faza pripreme pšenice za meljavu, koja se odvija u mlinskoj čistionici, sadržava niz postupaka i procesa, a to su: miješanje zrna različite kvalitete, izdvajanje primjesa (mlinski aspirator, magnetski odvajač, izdvajač kamena, trijeri, kombinirani stroj za izdvajanje primjesa), površinska obrada zrna - crno čišćenje, hidrotermička obrada zrna (1. faza) - kondicioniranje, zatim površinska obrada zrna - bijelo čišćenje i na kraju hidrotermička obrada zrna (2. faza) na zamagljivaču.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
HRZZ-IP-2018-01-1227 - Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco) (Bucić-Kojić, Ana, HRZZ ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Daliborka Koceva Komlenić
(mentor)