Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1214643

Priprema pšenice za meljavu u pogonu "Žito" Đakovo


Lozić, Marija
Priprema pšenice za meljavu u pogonu "Žito" Đakovo, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1214643 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Priprema pšenice za meljavu u pogonu "Žito" Đakovo
(Preparation of Wheat for Milling in the Facility"Žito" Đakovo)

Autori
Lozić, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2019

Stranica
16

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
„Žito“ Đakovo ; pšenica ; meljava ; primjese ; čišćenje zrna
(„Žito“ Đakovo ; wheat ; milling ; impurities ; grain cleaning)

Sažetak
Završni rad o pripremi pšenice za meljavu u „Žito“ Đakovo temelji se na znanjima stečenim tijekom studija te na iskustvu dobivenim tijekom odrađivanja prakse u mlinu. U procesu mljevenja pšenice razlikuju se tri faze: priprema pšenice za meljavu, usitnjavanje i razvrstavanje usitnjenog materijala te skladištenje i isporuka gotovih proizvoda. Faza pripreme pšenice za meljavu, koja se odvija u mlinskoj čistionici, sadržava niz postupaka i procesa, a to su: miješanje zrna različite kvalitete, izdvajanje primjesa (mlinski aspirator, magnetski odvajač, izdvajač kamena, trijeri, kombinirani stroj za izdvajanje primjesa), površinska obrada zrna - crno čišćenje, hidrotermička obrada zrna (1. faza) - kondicioniranje, zatim površinska obrada zrna - bijelo čišćenje i na kraju hidrotermička obrada zrna (2. faza) na zamagljivaču.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2018-01-1227 - Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco) (Bucić-Kojić, Ana, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Lozić, Marija
Priprema pšenice za meljavu u pogonu "Žito" Đakovo, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Lozić, M. (2019) 'Priprema pšenice za meljavu u pogonu "Žito" Đakovo', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lozi\'{c}, Marija}, year = {2019}, pages = {16}, keywords = {„\v{Z}ito“ \DJakovo, p\v{s}enica, meljava, primjese, \v{c}i\v{s}\'{c}enje zrna}, title = {Priprema p\v{s}enice za meljavu u pogonu "\v{Z}ito" \DJakovo}, keyword = {„\v{Z}ito“ \DJakovo, p\v{s}enica, meljava, primjese, \v{c}i\v{s}\'{c}enje zrna}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lozi\'{c}, Marija}, year = {2019}, pages = {16}, keywords = {„\v{Z}ito“ \DJakovo, wheat, milling, impurities, grain cleaning}, title = {Preparation of Wheat for Milling in the Facility"\v{Z}ito" \DJakovo}, keyword = {„\v{Z}ito“ \DJakovo, wheat, milling, impurities, grain cleaning}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font