Pregled bibliografske jedinice broj: 1214637
Praćenje kvalitete brašna u laboratoriju mlina "Slavonija Županja" d.d.
Praćenje kvalitete brašna u laboratoriju mlina "Slavonija Županja" d.d., 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1214637 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Praćenje kvalitete brašna u laboratoriju mlina
"Slavonija Županja" d.d.
(Monitoring the quality of the flour in a laboratory
mill "Slavonia Zupanja" dd)
Autori
Faćko, Ana-Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
14.06
Godina
2017
Stranica
33
Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka
Neposredni voditelj
Jukić, Marko
Ključne riječi
„Slavonija Županja“ d.d. ; pšenično brašno ; analiza ; mlin
(„Slavonija Županja“ d.d. ; Wheat ; wheat flour ; mill)
Sažetak
Završni rad o praćenju kvalitete brašna temelji se na iskustvu dobivenom tijekom prakse u laboratoriju „Slavonija Županja“ d.d. i znanjima dobivenim tijekom studija. Prilikom dolaska pšenice u silos obavlja se dio navedenih analiza: mirisanje pšenice, određivanje vlage i hektolitarske mase kao i određivanje primjesa. Ostale analize provode se u velikom laboratoriju i one uključuju:određivanje količine pepela, određivanje veličine čestica brašna metodom prosijavanja, određivanje udjela glutena(ručno ispiranje glutena, ispitivanje kvalitete glutena), farinograf, ekstenzograf, amilograf, organoleptičko ocjenjivanje, amilolitičke aktivnosti brašna metodom „broja padanja“ po Hagberg Pertenu, određivanje vode i pekarovu probu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek