Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1214637

Praćenje kvalitete brašna u laboratoriju mlina "Slavonija Županja" d.d.


Faćko, Ana-Marija
Praćenje kvalitete brašna u laboratoriju mlina "Slavonija Županja" d.d., 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1214637 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Praćenje kvalitete brašna u laboratoriju mlina "Slavonija Županja" d.d.
(Monitoring the quality of the flour in a laboratory mill "Slavonia Zupanja" dd)

Autori
Faćko, Ana-Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
14.06

Godina
2017

Stranica
33

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Neposredni voditelj
Jukić, Marko

Ključne riječi
„Slavonija Županja“ d.d. ; pšenično brašno ; analiza ; mlin
(„Slavonija Županja“ d.d. ; Wheat ; wheat flour ; mill)

Sažetak
Završni rad o praćenju kvalitete brašna temelji se na iskustvu dobivenom tijekom prakse u laboratoriju „Slavonija Županja“ d.d. i znanjima dobivenim tijekom studija. Prilikom dolaska pšenice u silos obavlja se dio navedenih analiza: mirisanje pšenice, određivanje vlage i hektolitarske mase kao i određivanje primjesa. Ostale analize provode se u velikom laboratoriju i one uključuju:određivanje količine pepela, određivanje veličine čestica brašna metodom prosijavanja, određivanje udjela glutena(ručno ispiranje glutena, ispitivanje kvalitete glutena), farinograf, ekstenzograf, amilograf, organoleptičko ocjenjivanje, amilolitičke aktivnosti brašna metodom „broja padanja“ po Hagberg Pertenu, određivanje vode i pekarovu probu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Marko Jukić (mentor)

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Faćko, Ana-Marija
Praćenje kvalitete brašna u laboratoriju mlina "Slavonija Županja" d.d., 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Faćko, A. (2017) 'Praćenje kvalitete brašna u laboratoriju mlina "Slavonija Županja" d.d.', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Fa\'{c}ko, Ana-Marija}, year = {2017}, pages = {33}, keywords = {„Slavonija \v{Z}upanja“ d.d., p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, analiza, mlin}, title = {Pra\'{c}enje kvalitete bra\v{s}na u laboratoriju mlina "Slavonija \v{Z}upanja" d.d.}, keyword = {„Slavonija \v{Z}upanja“ d.d., p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, analiza, mlin}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Fa\'{c}ko, Ana-Marija}, year = {2017}, pages = {33}, keywords = {„Slavonija \v{Z}upanja“ d.d., Wheat, wheat flour, mill}, title = {Monitoring the quality of the flour in a laboratory mill "Slavonia Zupanja" dd}, keyword = {„Slavonija \v{Z}upanja“ d.d., Wheat, wheat flour, mill}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font