Pregled bibliografske jedinice broj: 1214574
Tehnologija proizvodnje rakije od meda
Tehnologija proizvodnje rakije od meda, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1214574 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija proizvodnje rakije od meda
(Technology of honey spirit production)
Autori
Brkić, Marko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
16.09
Godina
2022
Stranica
16
Mentor
Mihaljević Žulj, Marin
Ključne riječi
rakija, medovina, destilacija, kemijska analiza
(brandy, mead, destilation, chemical analysis)
Sažetak
Proizvodnja rakije od meda postupak je u kojem destiliramo medovinu dobivenu fermentacijom meda pomiješanog vodom, limunskom kiselinom i kvascima. U ovom radu će se detaljno objasniti čitav postupak proizvodnje same medovine, te njezina kemijska analiza. Zatim će se detaljno objasniti postupak dobivanja rakije od medovine te objasniti njezin kemijski sastav.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija