Pregled bibliografske jedinice broj: 1214570
Utjecaj dvokratne destilacije na kvalitetu rakije šljivovice
Utjecaj dvokratne destilacije na kvalitetu rakije šljivovice, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1214570 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj dvokratne destilacije na kvalitetu rakije
šljivovice
(THE INFLUENCE OF DOUBLE DISTILLATION ON QUALITY OF
"ŠLJIVOVICA" PLUM BRANDY)
Autori
Sertić, Ana Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
16.09
Godina
2022
Stranica
26
Mentor
Mihaljević Žulj, Marin
Ključne riječi
destilacija ; jednostavni destilacijski uređaj ; kemijska analiza ; ukupna kiselost ; esteri ; alkoholna jakost
(distillation, simple distillation device, chemical analysis, total acidity, esters, alcohol strength)
Sažetak
Tradicionalna proizvodnja voćnih rakija podrazumijeva destilaciju na jednostavnim kotlovima alambic tipa. Na takvim uređajima potrebno je provesti dvije uzastopne destilacije kako bi dobili destilat odgovarajuće alkoholne jakosti i kvalitetnog sastava. Nažalost, još uvijek se može naići na rakije koje su proizvedene samo jednom destilacijom te su senzorno neodgovarajuće. Cilj ovog rada je provesti dvostruku destilaciju šljive na jednostavnom destilacijskom uređaju te napraviti kemijsku analizu ( ukupnu kiselost, ukupne estere i alkoholnu jakost ) u sirovom destilatu i destilatu nakon druge destilacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija