Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1214570

Utjecaj dvokratne destilacije na kvalitetu rakije šljivovice


Sertić, Ana Marija
Utjecaj dvokratne destilacije na kvalitetu rakije šljivovice, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1214570 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dvokratne destilacije na kvalitetu rakije šljivovice
(THE INFLUENCE OF DOUBLE DISTILLATION ON QUALITY OF "ŠLJIVOVICA" PLUM BRANDY)

Autori
Sertić, Ana Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.09

Godina
2022

Stranica
26

Mentor
Mihaljević Žulj, Marin

Ključne riječi
destilacija ; jednostavni destilacijski uređaj ; kemijska analiza ; ukupna kiselost ; esteri ; alkoholna jakost
(distillation, simple distillation device, chemical analysis, total acidity, esters, alcohol strength)

Sažetak
Tradicionalna proizvodnja voćnih rakija podrazumijeva destilaciju na jednostavnim kotlovima alambic tipa. Na takvim uređajima potrebno je provesti dvije uzastopne destilacije kako bi dobili destilat odgovarajuće alkoholne jakosti i kvalitetnog sastava. Nažalost, još uvijek se može naići na rakije koje su proizvedene samo jednom destilacijom te su senzorno neodgovarajuće. Cilj ovog rada je provesti dvostruku destilaciju šljive na jednostavnom destilacijskom uređaju te napraviti kemijsku analizu ( ukupnu kiselost, ukupne estere i alkoholnu jakost ) u sirovom destilatu i destilatu nakon druge destilacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Marin Mihaljević Žulj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sertić, Ana Marija
Utjecaj dvokratne destilacije na kvalitetu rakije šljivovice, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Sertić, A. (2022) 'Utjecaj dvokratne destilacije na kvalitetu rakije šljivovice', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Serti\'{c}, Ana Marija}, year = {2022}, pages = {26}, keywords = {destilacija, jednostavni destilacijski ure\djaj, kemijska analiza, ukupna kiselost, esteri, alkoholna jakost}, title = {Utjecaj dvokratne destilacije na kvalitetu rakije \v{s}ljivovice}, keyword = {destilacija, jednostavni destilacijski ure\djaj, kemijska analiza, ukupna kiselost, esteri, alkoholna jakost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Serti\'{c}, Ana Marija}, year = {2022}, pages = {26}, keywords = {distillation, simple distillation device, chemical analysis, total acidity, esters, alcohol strength}, title = {THE INFLUENCE OF DOUBLE DISTILLATION ON QUALITY OF "\v{S}LJIVOVICA" PLUM BRANDY}, keyword = {distillation, simple distillation device, chemical analysis, total acidity, esters, alcohol strength}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font