Pregled bibliografske jedinice broj: 1214252
RAZVOJ I KARAKTERIZACIJA JESTIVIH FILMOVA OD KITOZANA, ŽELATINE I GALNE KISELINE
RAZVOJ I KARAKTERIZACIJA JESTIVIH FILMOVA OD KITOZANA, ŽELATINE I GALNE KISELINE, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1214252 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
RAZVOJ I KARAKTERIZACIJA JESTIVIH FILMOVA OD
KITOZANA, ŽELATINE I GALNE KISELINE
(DEVELOPMENT AND CHARACTERIZATION OF EDIBLE FILMS
BASED ON CHITOSAN, GELATINE AND GALLIC ACID)
Autori
Poldan, Petra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
07.07
Godina
2022
Stranica
58
Mentor
Mia Kurek
Ključne riječi
kitozan, želatina, galna kiselina, aktivni filmovi, biorazgradivost, barijerna svojstva
(chitosan, gelatine, gallic acid, active films, biodegradation, barrier properties)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je odrediti utjecaj galne kiseline, kao bioaktivnog sastojka, na fizikalno kemijska svojstva (boja, transparentnost, debljina, udio vode, topljivost te kapacitet bubrenja), barijerna svojstva (kisik, ugljikov dioksid i vodena para), antioksidacijska svojstva (ukupni polifenoli) te biorazgradivost filmova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija