Pregled bibliografske jedinice broj: 1214240
Odabir i utjecaj aktivnih jestivih filmova na stabilnost minimalno procesiranog krumpira
Odabir i utjecaj aktivnih jestivih filmova na stabilnost minimalno procesiranog krumpira, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1214240 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Odabir i utjecaj aktivnih jestivih filmova na
stabilnost minimalno procesiranog krumpira
(Screening and influence of active edible films on
the stability of minimally processed potato)
Autori
Marić, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
25.09
Godina
2019
Stranica
64
Mentor
Mia Kurek
Ključne riječi
boja, ekstrakt lista masline, jestivi filmovi, minimalno procesirani krumpir, udio vode, udio masti
(colour, olive leaf extract, edible films, minimally processed potato, water content, fat content)
Sažetak
Minimalnim procesiranjem krumpira skraćuje se rok trajnosti upakiranog proizvoda, Cilj istraživanja bio je ispitati utjecaj jestivih premaza sa ili bez ekstrakta lista masline na trajnost minimalno procesiranog krumpira te na smanjenje masti tijekom prženja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
IP-2016-06-5343 - Inovativne tehnike u minimalnoj preradi krumpira (Solanum tuberosum) i njegova zdravstvena ispravnost nakon pripreme (IMPROvePOTATO) (Levaj, Branka, HRZZ - 2016-06) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Mia Kurek
(mentor)