Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1214185

Kemijski sastav janjećeg i jarećeg mesa


Rožanković, Ivan
Kemijski sastav janjećeg i jarećeg mesa, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1214185 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav janjećeg i jarećeg mesa
(Chemical composition of lamb and goatling meat)

Autori
Rožanković, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.09

Godina
2022

Stranica
37

Mentor
Mioč, Boro

Ključne riječi
proizvodnja mesa, janjeće meso, jareće meso, kemijski sastav
(meat production, lamb meat, goatling meat, chemical composit)

Sažetak
U Hrvatskoj se ovce i koze uzgajaju stoljećima ponajviše za proizvodnju mesa koje je njihov najvažniji proizvod u većini zemalja. U uzgoju ovaca i koza, uz proizvodnju mesa, prihod se ostvaruje i proizvodnjom mlijeka, vune-vlakna, gnoja i dr. Za proizvodnju mesa uzgajivači biraju pasmine i grla dobrih reprodukcijskih odlika, visoke plodnosti, dobrih tovnih odlika, visokog dnevnog prirasta te izvrsne kvalitete mesa. Kada se sa zaklanih grla janjadi i jaradi izdvoji meso, dobiju se i razni nusproizvodi koji služe kao sirovina za različite industrije. Kemijski sastav i kakvoća mesa su varijabilni. Ovise o brojnim čimbenicima, od kojih treba izdvojiti genotip- pasminu, spol, sustav u kojem se životinja uzgaja, hranidbu te postupke s životinjom prije klanja. U ovom radu je prikazan usporedni kemijski sastavi janjećeg i jarećeg mesa

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Boro Mioč (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Rožanković, Ivan
Kemijski sastav janjećeg i jarećeg mesa, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Rožanković, I. (2022) 'Kemijski sastav janjećeg i jarećeg mesa', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ro\v{z}ankovi\'{c}, Ivan}, year = {2022}, pages = {37}, keywords = {proizvodnja mesa, janje\'{c}e meso, jare\'{c}e meso, kemijski sastav}, title = {Kemijski sastav janje\'{c}eg i jare\'{c}eg mesa}, keyword = {proizvodnja mesa, janje\'{c}e meso, jare\'{c}e meso, kemijski sastav}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ro\v{z}ankovi\'{c}, Ivan}, year = {2022}, pages = {37}, keywords = {meat production, lamb meat, goatling meat, chemical composit}, title = {Chemical composition of lamb and goatling meat}, keyword = {meat production, lamb meat, goatling meat, chemical composit}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font