Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1213481

Analiza poduzetih epidemioloških mjera u cilju kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu Republike Hrvatske


Radić Lakoš, Tanja; Rakela, Ivana
Analiza poduzetih epidemioloških mjera u cilju kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu Republike Hrvatske // Proceedings of the 8th International Conference “Vallis Aurea” Focus on: Tourism And Rural Development / Katalinic, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna ; Faculty of Economics Uzhhorod National University, Ukraine, 2022. str. 369-375 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 1213481 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza poduzetih epidemioloških mjera u cilju kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu Republike Hrvatske
(Analysis of epidemiological measures taken in order to control COVID-19 diseases in the hospitality industry of the Republic of Croatia)

Autori
Radić Lakoš, Tanja ; Rakela, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Proceedings of the 8th International Conference “Vallis Aurea” Focus on: Tourism And Rural Development / Katalinic, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna ; Faculty of Economics Uzhhorod National University, Ukraine, 2022, 369-375

ISBN
978-3-902734-37-2

Skup
Vallis Aurea – 8th International Conference

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 08.09.2022. - 10.09.2022

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
epidemija, COVID-19, HACCP, epidemiološke mjere, ugostiteljstvo
(epidemic, COVID-19, HACCP, epidemiological measures, hospitality)

Sažetak
Pandemija bolesti COVID-19 uvelike je utjecala na svakodnevnicu ljudi, nacionalne ekonomije kao i svjetsko gospodarstvo u cjelini. Zbog određivanja prioriteta potrošnje od strane potrošača gospodarske djelatnosti koje spadaju u tercijarni sektor, osjetile su najveće gubitke. U radu su izneseni točni podatci o smanjivanju broja gostiju i padu popunjenosti postelja u 2020. u usporedbi s 2019. tj. razdobljem prije pandemije. Također se prikazuju poduzete epidemiološke mjere u ugostiteljstvu koje su se provodile s ciljem zaštite zdravlja i sprječavanja širenja bolesti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija, Ekonomija, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Šibeniku

Profili:

Avatar Url Tanja Radić Lakoš (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Radić Lakoš, Tanja; Rakela, Ivana
Analiza poduzetih epidemioloških mjera u cilju kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu Republike Hrvatske // Proceedings of the 8th International Conference “Vallis Aurea” Focus on: Tourism And Rural Development / Katalinic, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna ; Faculty of Economics Uzhhorod National University, Ukraine, 2022. str. 369-375 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Radić Lakoš, T. & Rakela, I. (2022) Analiza poduzetih epidemioloških mjera u cilju kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu Republike Hrvatske. U: Katalinic, B. (ur.)Proceedings of the 8th International Conference “Vallis Aurea” Focus on: Tourism And Rural Development.
@article{article, author = {Radi\'{c} Lako\v{s}, Tanja and Rakela, Ivana}, editor = {Katalinic, B.}, year = {2022}, pages = {369-375}, keywords = {epidemija, COVID-19, HACCP, epidemiolo\v{s}ke mjere, ugostiteljstvo}, isbn = {978-3-902734-37-2}, title = {Analiza poduzetih epidemiolo\v{s}kih mjera u cilju kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu Republike Hrvatske}, keyword = {epidemija, COVID-19, HACCP, epidemiolo\v{s}ke mjere, ugostiteljstvo}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna ; Faculty of Economics Uzhhorod National University, Ukraine}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Radi\'{c} Lako\v{s}, Tanja and Rakela, Ivana}, editor = {Katalinic, B.}, year = {2022}, pages = {369-375}, keywords = {epidemic, COVID-19, HACCP, epidemiological measures, hospitality}, isbn = {978-3-902734-37-2}, title = {Analysis of epidemiological measures taken in order to control COVID-19 diseases in the hospitality industry of the Republic of Croatia}, keyword = {epidemic, COVID-19, HACCP, epidemiological measures, hospitality}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna ; Faculty of Economics Uzhhorod National University, Ukraine}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font