Pregled bibliografske jedinice broj: 1213481
Analiza poduzetih epidemioloških mjera u cilju kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu Republike Hrvatske
Analiza poduzetih epidemioloških mjera u cilju kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu Republike Hrvatske // Proceedings of the 8th International Conference “Vallis Aurea” Focus on: Tourism And Rural Development / Katalinic, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna ; Faculty of Economics Uzhhorod National University, Ukraine, 2022. str. 369-375 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 1213481 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza poduzetih epidemioloških mjera u cilju
kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu
Republike Hrvatske
(Analysis of epidemiological measures taken in
order to control COVID-19 diseases in the
hospitality industry of the Republic of Croatia)
Autori
Radić Lakoš, Tanja ; Rakela, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Proceedings of the 8th International Conference “Vallis Aurea” Focus on: Tourism And Rural Development
/ Katalinic, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna ; Faculty of Economics Uzhhorod National University, Ukraine, 2022, 369-375
ISBN
978-3-902734-37-2
Skup
Vallis Aurea – 8th International Conference
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 08.09.2022. - 10.09.2022
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
epidemija, COVID-19, HACCP, epidemiološke mjere, ugostiteljstvo
(epidemic, COVID-19, HACCP, epidemiological measures, hospitality)
Sažetak
Pandemija bolesti COVID-19 uvelike je utjecala na svakodnevnicu ljudi, nacionalne ekonomije kao i svjetsko gospodarstvo u cjelini. Zbog određivanja prioriteta potrošnje od strane potrošača gospodarske djelatnosti koje spadaju u tercijarni sektor, osjetile su najveće gubitke. U radu su izneseni točni podatci o smanjivanju broja gostiju i padu popunjenosti postelja u 2020. u usporedbi s 2019. tj. razdobljem prije pandemije. Također se prikazuju poduzete epidemiološke mjere u ugostiteljstvu koje su se provodile s ciljem zaštite zdravlja i sprječavanja širenja bolesti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija, Ekonomija, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)