Pregled bibliografske jedinice broj: 1206220
Skladištenje fluida u prehrambenoj industriji
Skladištenje fluida u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1206220 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Skladištenje fluida u prehrambenoj industriji
(Fluid Storage in the Food Industry)
Autori
Klarić, Josip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
29.09
Godina
2021
Stranica
31
Mentor
Velić, Darko
Ključne riječi
spremnici, fluidi, prehrambena industrija, konstrukcijski materijali, projektiranje
(tanks, fluids, food industry, construction materials, design)
Sažetak
U radu je dan pregled sustava za skladištenje fluida - spremnika i pomoćne opreme koji se primjenjuju u prehrambenoj industriji. Klasifikacija spremnika provedena je u odnosu na vrstu skladišnog fluida (spremnici za kapljevine i spremnici za plinove) te je opisana osnovna namjena spremnika za skladištenje fluida (skladišni spremnici - sirovinski spremnici, dnevni spremnici te spremnici gotovih proizvoda). Nadalje, obrađeni su osnovni geometrijski oblici spremnika i njihova orijentacija u prostoru, izbor odgovarajućeg konstrukcijskog materijala te je opisan postupak projektiranja spremnika.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija