Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1205701

Određivanje ukupnih polifenola te indeksa posmeđenja međimurskih vina Pušipel


Pintarić, Lucija
Određivanje ukupnih polifenola te indeksa posmeđenja međimurskih vina Pušipel, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica


CROSBI ID: 1205701 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje ukupnih polifenola te indeksa posmeđenja međimurskih vina Pušipel
(Determination of total polyphenolic content and browing index in Međimurje pušipel wines)

Autori
Pintarić, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju

Mjesto
Koprivnica

Datum
14.07

Godina
2022

Stranica
25

Mentor
Šamec, Dunja

Ključne riječi
pušipel ; Međimurje ; tehnologija proizvodnje vina ; polifenoli ; indeks posmeđivanja
(pušipel ; Međimurje ; wine production technology ; polyphenoles, browning index)

Sažetak
Pušipel, (sinonim moslavec) je sorta bijelog grožđa i vina koja se smatra jednom od najvažnijih sorata za razvoj vinarstva i vinogradarstva u Međimurju. U ovom radu detaljno se opisuje izabrana sorta pušipel ; povijest proizvodnje, proizvodnja danas, tehnologija proizvodnje bijelih vina te senzorske karakteristike. U sklopu eksperimentalnog dijela određen je sastav ukupnih polifenola te indeks posmeđenja u pušipel vinima pet različitih proizvođača iz Međimurja. Među uzorcima primijećene su male razlike u sadržaju polifenola i indeksu posmeđenja što je vjerojatno rezultat različitih vinogradarskih tehnika tijekom same proizvodnje grožđa, razlike u tehnologiji proizvodnje, ali i skladištenjenju vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
UNIN--UNIN-BIOTEH-21-1-1 - Određivanje biološke aktivnosti biljnih ekstrakata i metabolita (Šamec, Dunja, UNIN ) ( CroRIS)

Ustanove:
Sveučilište Sjever, Koprivnica

Profili:

Avatar Url Dunja Šamec (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.unin.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Pintarić, Lucija
Određivanje ukupnih polifenola te indeksa posmeđenja međimurskih vina Pušipel, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
Pintarić, L. (2022) 'Određivanje ukupnih polifenola te indeksa posmeđenja međimurskih vina Pušipel', diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pintari\'{c}, Lucija}, year = {2022}, pages = {25}, keywords = {pu\v{s}ipel, Me\djimurje, tehnologija proizvodnje vina, polifenoli, indeks posme\djivanja}, title = {Odre\djivanje ukupnih polifenola te indeksa posme\djenja me\djimurskih vina Pu\v{s}ipel}, keyword = {pu\v{s}ipel, Me\djimurje, tehnologija proizvodnje vina, polifenoli, indeks posme\djivanja}, publisherplace = {Koprivnica} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pintari\'{c}, Lucija}, year = {2022}, pages = {25}, keywords = {pu\v{s}ipel, Me\djimurje, wine production technology, polyphenoles, browning index}, title = {Determination of total polyphenolic content and browing index in Me\djimurje pu\v{s}ipel wines}, keyword = {pu\v{s}ipel, Me\djimurje, wine production technology, polyphenoles, browning index}, publisherplace = {Koprivnica} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font