Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1205547

Udio mliječne masti u uzorcima sira


Perčić, Rebeka
Udio mliječne masti u uzorcima sira, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1205547 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Udio mliječne masti u uzorcima sira
(Milk fat content in cheese samples)

Autori
Perčić, Rebeka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.09

Godina
2020

Stranica
24

Mentor
Marković, Ksenija

Ključne riječi
acidobutirometrijska metoda po Gerberu ; sušenje ; udio mliječne masti ; udio vode
(acidobutyrometric Gerber method ; drying ; milk fat content ; moisture)

Sažetak
Tijekom ovog istraživanja acidobutirometrijskom metodom po Gerberu te metodom sušenja određen je udio mliječne masti, odnosno udio vode/suhe tvari u devetnaest (n=19) uzoraka različitih sireva proizvedenih na hrvatskim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Udio mliječne masti u analiziranim uzorcima sireva kretao se u rasponu od 28, 63% do 55, 76% (prosječno 34, 79%), dok se udio vode/suhe tvari kretao u rasponu od 19, 13% do 58, 75% (prosječno 41, 05%), odnosno od 43, 09% do 80, 87% (prosječno 58, 9%). Dobiveni analitički podaci mogu predstavljati doprinos utvrđivanju zahtjeva kvalitete analiziranih proizvoda sa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ksenija Marković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Perčić, Rebeka
Udio mliječne masti u uzorcima sira, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Perčić, R. (2020) 'Udio mliječne masti u uzorcima sira', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Per\v{c}i\'{c}, Rebeka}, year = {2020}, pages = {24}, keywords = {acidobutirometrijska metoda po Gerberu, su\v{s}enje, udio mlije\v{c}ne masti, udio vode}, title = {Udio mlije\v{c}ne masti u uzorcima sira}, keyword = {acidobutirometrijska metoda po Gerberu, su\v{s}enje, udio mlije\v{c}ne masti, udio vode}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Per\v{c}i\'{c}, Rebeka}, year = {2020}, pages = {24}, keywords = {acidobutyrometric Gerber method, drying, milk fat content, moisture}, title = {Milk fat content in cheese samples}, keyword = {acidobutyrometric Gerber method, drying, milk fat content, moisture}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font