Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1205546

Određivanje udjela ukupnih mineralnih tvari i proteina u uzorcima sireva


Vranković, Lucija
Određivanje udjela ukupnih mineralnih tvari i proteina u uzorcima sireva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1205546 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje udjela ukupnih mineralnih tvari i proteina u uzorcima sireva
(Determination of total mineral and protein content in cheese samples)

Autori
Vranković, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.07

Godina
2020

Stranica
27

Mentor
Marković, Ksenija

Ključne riječi
metoda po Kjeldahl-u ; udio mineralnih tvari ; udio proteina
(Kjeldahl method ; mineral content ; protein content)

Sažetak
Tijekom ovog istraživanja, metodom suhog spaljivanja te metodom po Kjeldahl-u, određen je udio ukupnih mineralnih tvari i proteina u osamnaest (n=18) uzoraka različitih sireva proizvedenih na hrvatskim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Udio ukupnih mineralnih tvari u analiziranim uzorcima sireva (n=18) kretao se u rasponu od 2, 07% do 5, 52% (prosječno 3, 54%), dok se udio ukupnih proteina u analiziranim uzorcima sireva (n=18) kretao u rasponu od 13, 29% do 33, 75% (prosječno 25, 33%). Dobiveni podaci mogu predstavljati doprinos utvrđivanju parametara kvalitete analiziranih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ksenija Marković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vranković, Lucija
Određivanje udjela ukupnih mineralnih tvari i proteina u uzorcima sireva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vranković, L. (2020) 'Određivanje udjela ukupnih mineralnih tvari i proteina u uzorcima sireva', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrankovi\'{c}, Lucija}, year = {2020}, pages = {27}, keywords = {metoda po Kjeldahl-u, udio mineralnih tvari, udio proteina}, title = {Odre\djivanje udjela ukupnih mineralnih tvari i proteina u uzorcima sireva}, keyword = {metoda po Kjeldahl-u, udio mineralnih tvari, udio proteina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrankovi\'{c}, Lucija}, year = {2020}, pages = {27}, keywords = {Kjeldahl method, mineral content, protein content}, title = {Determination of total mineral and protein content in cheese samples}, keyword = {Kjeldahl method, mineral content, protein content}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font